Orlová: Místa, kde vznikají černé skládky, hlídají fotopasti

16.09.2021 7:34

Prohřešky v podobě černých skládek dokáže městská policie vysledovat i v případech, že jsou zakládány na odlehlých místech a beze svědků. Důkazem jsou dva případy z minulého týdne.

Orlová: Místa, kde vznikají černé skládky, hlídají fotopasti
Foto: wikipedia
Popisek: Orlová

V pondělí 6. září kontrolovala hlídka městské policie lokalitu u garáží na Rajčule v Orlové-Porubě, kde si všimla nově založené černé skládky vedle kontejneru na směsný odpad. Kontrola záznamu z fotopasti ukázala, že skládku založil řidič motorového vozidla, který toho dne v brzkých ranních hodinách odpad ke kontejneru přivezl. Na základě záznamu z fotopasti zjistila MěP Orlová pachatele tohoto přestupku. Byl jím občan Orlové (1989), který dostal pokutu.

Stejný případ zaznamenala městská policie o dva dny později. Hlídka opět kontrolovala zmíněnou lokalitu, tentokrát před 21. hodinou, kdy si všimla, že u kontejnerů na komunální odpad je nová černá skládka. I tentokrát ukázal záznam z fotopasti na viníka. A opět šlo o občana Orlové (1963), který vyfasoval pokutu podle zákona o odpadech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Světelný smog se sníží, obměnou projde skoro 400 venkovních světel

10:23 Přerov: Světelný smog se sníží, obměnou projde skoro 400 venkovních světel

391 nových svítidel, 9 regulátorů napětí a 11 rozvaděčů veřejného osvětlení. Přerov plánuje ve druhé…