Orlová: Prostranství U Moravy se bude upravovat

08.04.2017 18:36

Výstavba nového náměstí, která začala v prosinci loňského roku, by měla trvat 22 měsíců. To je poměrně dlouhá doba, po kterou bude občanům města prostor centrálního náměstí citelně chybět. Nejen pro příležitostné shromažďování k celoměstským akcím typu silvestrovský ohňostroj nebo konání farmářských trhů, ale i pro běžné posezení rodičů s dětmi, maminek s kočárky a podobně.

Orlová: Prostranství U Moravy se bude upravovat
Foto: wikipedia
Popisek: Orlová

Vedení města se proto rozhodlo upravit nedaleké veřejné prostranství u Moravy jako prostor náhradního náměstí po dobu výstavby a věří, že občané přivítají možnost posedět si v pěkném, upraveném, kulturním prostředí při volnočasových aktivitách.

„Úpravy lokality by měly proběhnout ve dvou etapách. V letošním roce během jara a léta se provedou základní úpravy zpevněných ploch a odstranění nefunkčních prvků v území. Například se jedná o stávající rozária, vyvýšené záhony s růžemi ve středové části, které dnes už ztratily své opodstatnění zejména vzhledem k náročné údržbě a nutnosti postřiků pro škůdcům i chorobám,“ vysvětluje vedoucí odboru výstavby a životního prostředí Ing. Hana Juřicová.

„Studie úprav prostranství u Moravy, kterou zpracoval městský architekt ing. arch. David Kotek, pak obsahuje také II. fázi s úpravami stávajícího schodiště k Moravě, doplněním některých dalších spojovacích chodníků a herních prvků do území. Chceme také obnovit zeleň, pokácet poškozené, proschlé a nakloněné stromy a keře v několika etapách a samozřejmě vysadit nové dřeviny. Budou zde vysázeny aleje a další skupiny různých druhů stromů listnatých, například japonské třešně-sakury, lípy, platany nebo katalpy,“ doplňuje místostarostka Ing. Petra Jenčmionková a dodává: “Chtěli bychom, aby prostranství u Moravy bylo příjemným místem k setkávání a odpočinku pro všechny obyvatele našeho města, a to nejenom po dobu výstavby nového náměstí.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Domov na Máji slouží seniorům už dvacet let

19:06 České Budějovice: Domov na Máji slouží seniorům už dvacet let

Přesně dvacet let od otevření si v těchto dnech připomínají pracovníci Domova pro seniory Máj. A na …