Orlová: Stavbě obchvatu se daří i díky počasí

04.01.2021 6:32

Obchvat Karviné v délce bezmála tří kilometrů uleví občanům odvedením tranzitní dopravy mimo zástavbu statutárního města. Po jeho zprovoznění, které se předpokládá za dva roky, dojde rovněž k úbytku hluku a zplodin vypouštěných do ovzduší a zvýší se plynulost automobilové dopravy na silnici I/67.

Orlová: Stavbě obchvatu se daří i díky počasí
Foto: Daniela Černá
Popisek: Staré náměstí v Orlové

Během posledních týdnů roku 2020 stavba pokračovala díky počasí, které má být dle předpovědí příznivé i nadále. V celé trase navržené silnice proběhla pokládka geotextílie a sanační vrstvy. Zároveň byly lokálně tvořeny vertikální odvodňovací drény k vysušení podloží.

„Stavební práce postoupily také na konci plánované přeložky silnice I/67, kde zhotovitel zahájil realizaci násypu do jezera. Kompletně je již dokončena přeložka plynového vedení v hlavní trase. Práce se nezastavily ani v procesu tvorby realizační dokumentace stavby a odborníci se rovněž připravují na vybudování mostu přes řeku Olši,“ informoval Mgr. Miroslav Mazal z týmu komunikace ŘSD ČR.

Předpokládaná cena kompletní stavby byla cca 1,1 miliardy korun, reálný účet dle smlouvy vyjde přibližně na 899 milionů korun. Obě sumy jsou počítány bez DPH. Výsledná částka bude spolufinancována z fondů EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …