Osamělí senioři v Havířově povečeří na radnici

24.12.2011 13:45

Už potřetí organizuje odbor sociálních věcí havířovského magistrátu štědrovečerní večeři pro osamělé soniory ve městě. Ta letošní se za přítomnosti primátora Havířova Zdeňka Osmanczyka a jeho náměstka Daniela Pawlase uskuteční na Štědrý den, 24. prosince ve dvě hodiny odpoledne v restauraci Radnice. Pozvání přijalo 48 havířovských seniorů, nejstarším z nich je téměř devadesátiletý pán.

Osamělí senioři v Havířově povečeří na radnici
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Na štědrovečerní menu je pro hosty na radnici připraven přípitek, hrachová polévka, smažený kuřecí řízek a smažené rybí filé s bramborovým salátem, ovoce a cukroví na stolech. Bude se povídat o nejbizarnějších českých zvycích na Vánoce, o vánočních zvycích v cizích zemích je pro návštěvníky připravena prezentace. Na kytaru, housle a klavír zahrají ke zpěvu koled hudebníci. Senioři dostanou i malé dárečky, které pro ně vyrobili klienti SANTÉ.

 Statutární město Havířov vnímá osamělost seniorů jako jeden z nejpodstatnějších sociálních problémů v této skupině obyvatel. Uvědomujeme si, že naši senioři vnímají osamělost v době svátečních dnů intenzivněji. Je to způsobeno nejen úmrtím jednoho z partnerů, ale třeba i nepřítomností dětí, které z města odcházejí za prací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: havirov-city.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…