Osmý ročník Vimperské akademie seniorů byl slavnostně zakončen

22.05.2017 18:20

Ve čtvrtek 18. května byl, předáním certifikátů 89 oceněným seniorům (ze 103 přihlášených) za absolvování minimálně 5 ze 7 přednášek, slavnostně zakončen 8. ročník Vimperské akademie seniorů.

Osmý ročník Vimperské akademie seniorů byl slavnostně zakončen
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

Společně s certifikáty, které senioři - studenti převzali z rukou starosty města Vimperk Mgr. Pavla Dvořáka, obdrželi na památku sadu propisky a mikrotužky s nápisem „Vimperská akademie seniorů“ (aby v příštích ročnících lépe psali testy).

Stejně jako v předchozích dvou ročnících, tak i v tom letošním, byl v březnu seniorům - studentům zadán vědomostní test – tentokrát v podobě křížovky, která obsahovala 15 otázek vztahujících se k pěti předchozím přednáškám. Organizátory akademie bylo slíbeno ocenění 5 nejúspěšnějších „studentů“, kteří správně vyluští celou křížovku (nikoliv jen tajenku!). Celkem 19 seniorů zodpovědělo všech 15 otázek správně a vyluštili tajenku, která byla dokončením citátu „Člověk nikdy není příliš starý, aby si nemohl stanovit další cíl nebo snít nový sen“.

Součástí slavnostního zakončení bylo tedy i vyhlášení nejúspěšnějších „studentů“ v tomto testu. Z 19 seniorů, kteří správně vyluštili křížovku, bylo 5 vylosováno a jako odměnu získali knihu „Tajemství šumavských vod“.

Nejúspěšnějšími „studenty - luštiteli“ tedy byli:

Marie Caisová, Heidi Czerwenková, Olga Černá, Anna Formánková, Zdeňka Frühaufová, František Hojdar, Jaroslava Hojdarová, Libuše Hudečková, Milada Chvostová, Jaroslava Jandová, Marie Kovářová, Hana Kukačková, Ludmila Mrázová, Marie Novotná, Eva Podlešáková, Marie Puschmanová, Antonie Schneedörflerová, Milada Šmídová, Alois Uhlíř.

K slavnostní atmosféře ukončení ročníku 2016/2017 přispěla hudební vystoupení žáků Základní umělecké školy Vimperk: trio zobcových fléten – Zuzana Harantová, Karolína Arlene Waltmann Vlastimil Pechlát pod vedením paní učitelky Lenky Vališové, dalšími vystupujícími bylo houslové duo s doprovodem klavíru – Jakub Chalupa, Michaela Paterová, Pavlína Kaslová pod vedením učitelky Mgr. Hedviky Vavříkové. Zajímavostí bylo hned úvodní hudební vystoupení paní Jaroslavy Procházkové, která si své umění hry na klavír zdokonaluje pod vedením paní učitelky Mgr. Jany Zíkové, jako studentka Akademie umění a kultury, vzdělávání III. věku při ZUŠ Vimperk.

Krásné léto s načerpáním nových sil a zajímavých zážitků všem našim současným i novým „studentům“ přejí koordinátoři Vimperské akademie seniorů a těší se na setkání v příštím již 9. ročníku.       

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…