Ostrava: Čtyřkoalice představila své cíle

30.11.2015 8:27

V průběhu jednání Zastupitelstva města Ostravy 25. listopadu, které přineslo změny v radě města, představili na tiskové konferenci zástupci nově vzniklé čtyřkoalice složené z hnutí ANO 2011, hnutí Ostravak, KDU-ČSL a ODS své záměry a cíle pro působení ve vedení radnice.

Ostrava: Čtyřkoalice představila své cíle
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Primátor Tomáš Macura zdůraznil, že hnutí ANO 2011 bylo konfrontováno se snahou koaličního partnera ČSSD o jiné uspořádání ve vedení města. Formát nově vzniklé čtyřkoalice je vlastně návratem k záměru, k němuž hnutí ANO a Ostravak inklinovaly po loňských volbách. Ocenil konstruktivní průběh zastupitelstva a rychlou dohodu na složení rady.

Náměstek primátora za KDU-ČSL Zbyněk Pražák předpokládal, že původní trojkoalice vydrží celé volební období, nicméně vývoj posledních dnů a předložená fakta ho přesvědčila o opaku. Vyjádřil spokojenost, že nová koaliční smlouva je dobře nastartována v sociální oblasti, i nad zvolením Michala Mariánka, znalce sociální problematiky, náměstkem pro tento resort.

Nový radní za hnutí Ostravak Lukáš Semerák konstatoval, že ČSSD nebude poprvé od roku 1990 ve vedení města. Připomněl, že Ostravak i ANO vznikla jako protestní hnutí deklarující před volbami nespokojenost s dosavadním stylem řízení města a fungování některých procesů. Je optimistou, který věří, že nová čtyřkoalice změny nastartuje.

ODS reprezentoval místopředseda jejího zastupitelského klubu František Kolařík, který zopakoval, že čtyřkoalice je návratem k původnímu, smysluplnému povolebnímu záměru. Na člena rady města a náměstka primátora bude za občanské demokraty na příštím zastupitelstvu navržen Martin Štěpánek, který je momentálně na zahraniční pracovní cestě.

V další části tiskovky se zástupcům médií představili noví členové Rady města Ostravy za hnutí Ostravak.

Mgr. Michal Mariánek (1975), náměstek primátora, před nástupem do funkce koordinátor sociálních služeb na Magistrátu města Ostravy.

Ing. Břetislav Riger (1970), náměstek primátora, dlouholetý pracovník resortu obrany, člen představenstva společností ČOS a HTP Ostrava CZ.

doc. Ing. Iveta Vozňáková (1964), náměstkyně primátora, vysokoškolská učitelka v oboru ekonomiky a financí na VŠB-TU, soudní znalkyně v oboru ekonomické finanční analýzy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…