Ostrava: Do města zavítali světoví atleti

18.06.2019 13:13

Do Ostravy se začíná sjíždět světová atletická elita. Ve čtvrtek se zde bude konat atletický mítink Zlatá tretra, který se již od roku 1961 koná na Městském stadionu ve Vítkovicích.

Ostrava: Do města zavítali světoví atleti
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

V budově Radnice města Ostravy náměstkyně primátora Andrea Hoffmannová přijala novozélandského koulaře Toma Walshe, mistra světa z roku 2017 a také mistra světa ve skoku o tyči Sama Kendrickse z USA.

Oba atleti hovořili o Ostravě pochvalně a těší se na čtvrteční zápolení na vítkovickém stadionu. Potěšila je i dřevěná figurka ostravského koníka pro štěstí, kterou jim předala resortní náměstkyně pro sport Andrea Hoffmannová. Problémem prý nebudou ani očekávaná horka, Tom Walsh totiž díky svému tréninku zažívá během roku dvě léta - novozélandské a evropské.

V Ostravě je již také nejrychlejší muž současnosti, dvaadvacetiletý stříbrný medailista z posledního mistrovství světa Christian Coleman. Na ostravském Městském stadionu bude startovat v běhu na 200 metrů a netají se záměrem atakovat Boltův rekord mítinku 19,83 z roku 2008.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…