Ostrava: Dolní Vítkovice mají nově zástupce v čele prestižního klubu ERIH

18.10.2018 12:16

Dolní Vítkovice mají jako první český zástupce svého člena v boardu (výkonné radě) prestižního klubu evropských destinací průmyslového dědictví ERIH.

Ostrava: Dolní Vítkovice mají nově zástupce v čele prestižního klubu ERIH
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Ostravu

Na výroční konferenci v Bologni jím byl za účasti vedení organizací z jednotlivých členských zemí zvolen sedmatřicetiletý zaměstnanec spolku Dolní oblast VÍTKOVICE, z.s. Ing. Karel Malík.

Dolní Vítkovice jsou členem ERIHu (European Route of Industrial Heritage) od roku 2016. Zvolení jejich zástupce do výkonné rady klubu je prestižní záležitostí. „Po dvou letech členství jsme dokázali, že jsme nejen rovnocennou, ale také velmi silnou součástí klubu. Díky naší účasti ve výkonné radě navíc můžeme přímo ovlivňovat směřování organizace a budoucnost industriálních památek v Evropě,“ říká ředitel Dolních Vítkovic Petr Koudela. 

Klub evropských destinací průmyslových dědictví neboli ERIH (European Route of Industrial Heritage) tvoří turistickou informační síť technických památek v rámci celé Evropy. Staré výrobní závody, průmyslové krajiny nebo interaktivní technologická muzea ukazují rozmanitost evropské průmyslové historie, její krásy, detaily a také společné kořeny všech významných závodů a podniků.

Dolní Vítkovice jsou jedním z tzv. Kotevních bodů. Ty jsou významné nejen jako výchozí body jednotlivých tras, ale především proto, že vykreslují celkový obraz průmyslu v daném regionu. Kromě ostravských Dolních Vítkovic sem patří např. německé Porůří nebo jižní Wales jako klíčové regiony první světové průmyslové revoluce. Aktuálně síť ERIH představuje více než 1750 lokalit ze všech zemí Evropy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.