Ostrava: Festival OST-RA-VAR vstoupí do dvacátého ročníku

06.12.2016 19:51

Pro nadcházející adventní dny je připraven jubilejní festival ostravských činoherních divadel OST-RA-VAR, určený výhradně pro divadelní pedagogy, kritiky a teoretiky, kulturní redaktory, studenty divadelních škol a další odbornou divadelní veřejnost z celé republiky. Festival zahájí 7. prosince v Divadle Jiřího Myrona primátor Tomáš Macura.

Ostrava: Festival OST-RA-VAR vstoupí do dvacátého ročníku
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

V době od 7. do 11. prosince vstoupí tento v republice stále ojedinělý počin už do 20. ročníku, opět s prezentací skvělé práce ostravských divadelníků. Připraveno je 16 inscenací, dva rozborové semináře, jeden tematický seminář, čtyři projekty v rámci off-programu, výstava a řada dalších akcí. Reprezentativní průřez svojí tvorbou za poslední rok představí činoherní soubor Národního divadla moravskoslezského, Komorní scéna Aréna, Divadlo Petra Bezruče a Stará Aréna, v off-programu se připojí další soubory.

V rámci 20. ročníku se také uskuteční výstava OST-RA-VARu – to nejlepší a nejzajímavější prostřednictvím série fotografií, které budou reflektovat uplynulých 20 ročníků festivalu. Výstavu bude mít možnost zhlédnout rovněž veřejnost, a to od 7. prosince v budově Divadla Jiřího Myrona v prostorách „Dvanáctky“. Zde také 7. prosince v 18 hodin primátor města Ostravy Tomáš Macura slavnostně zahájí festival, výstavu a zároveň pokřtí nově vzniklý almanach.

Ostravská divadelní scéna má divákovi opravdu co nabídnout. Prostřednictvím (nejen) festivalu o tomto nesporném faktu dává vědět i světu mimo město.

Festival se koná za finanční podpory statutárního města Ostrava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Galerijní a muzejní noc nabídne zábavný program pro všechny generace

10:23 Zlín: Galerijní a muzejní noc nabídne zábavný program pro všechny generace

V pátek 24. května se uskuteční letošní Galerijní a muzejní noc ve Zlíně. Pro ty, kteří zůstanou vzh…