Ostrava: Festival cirkusu a pouličního divadla klepe na dveře

07.06.2017 13:46 | Zprávy

Již od tohoto pátku do neděle ožije Hlavní třída v Porubě mezinárodním festivalem nového cirkusu a pouličního divadla CIRKULUM. Letos se mohou malí i velcí návštěvníci těšit na velkolepou vzdušnou akrobatickou show, vrcholové akrobaty, bravurní žongléry, skvělé komedianty, mimy, klauny, ale i třeba malíře a básníky.

Ostrava: Festival cirkusu a pouličního divadla klepe na dveře
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Vedle domácích špiček v oboru nebudou chybět ani jedineční zahraniční umělci. Ti divákům předvedou představení světového formátu, která budou mít v Česku premiéru. U interiérových představení jsou pro rodiny s dětmi připraveny velké slevy na vstupném. Představení pod širým nebem včetně bohatého doprovodného programu budou stejně jako loni veřejnosti přístupné zcela ZDARMA!

A co by si tedy diváci rozhodně neměli nechat ujít? „Absolutní špičkou ve svém oboru, kterou nelze běžně v Česku vůbec zhlédnout, je německé uskupení GOGOL & MÄX se svou show Humor in koncert. V ní divákům předvedou, co se stane, když se původně dva profesionální filharmonici rozhodnou propojit hudbu s akrobacií a humorem. Neméně zajímavým zážitkem bude také vystoupení finské dvojice KATE & PASI, která předvádí neskutečnou párovou akrobacii, či bravurní žongléři, akrobati a hlavně komedianti DUO COMIC CASA ze Švýcarska, kteří se svými čísly baví publikum celého světa již řadu let a potěší především rodiny s dětmi. Unikátní bude také představení YOUNAK neboli Cirkus Jánošík, které je originálním zpracováním klasického díla snoubícího nový cirkus, divadlo, folklor a vrcholovou akrobacii,“ láká umělecký ředitel festivalu Cirkulum Václav Pokorný s tím, že rozhodně budou stát za to i volně přístupná představení přímo pod širým nebem.

Návštěvníci se mohou těšit například na velkolepou vzdušnou akrobatickou show DREAM SHOW; show argentinského dua CIA RAMPANTE; propojení vzdušné akrobacie na šálách, vzrušujícího tance v kruhu, silové akrobacie, žonglérské vystoupení či provazochodce tančícího na laně v podání uskupení AKROBATIKO či show SVÉRÁZNÉHO UGO SANCHEZE JR. PAOLO LOCCI předvede akrobatické prvky nejen na zemi, ale především na vysoké čínské tyči, ALTREGO světelnou show s živými neživými předměty a dvěma umělci, kteří rozhodně mají co ukázat a mnoho dalšího. Pro nejmenší návštěvníky bude připravena například originální dětská scéna ČEZ FAMILY PARK, kde se mohou děti i s dospělým doprovodem těšit na interaktivní školu nového cirkusu, relax zónu, výtvarné dílny a řadu zajímavých představení pro děti.

Stejně jako loni platí, že interiérová představení festivalu CIRKULUM jsou přístupná pouze s platnou vstupenkou. Ty lze zakoupit výhradně na webových stránkách festivalu www.cirkulum.cz nebo v pokladně Informačního centra Poruba na Hlavní třídě. Pro rodiny s dětmi jsou připraveny výrazné slevy na vstupném! Takže neváhejte a vezměte s sebou i příbuzné. Představení pod širým nebem jsou pro veřejnost – stejně jako loni – zdarma! Parkování zajištěno hned vedle VŠB. Všichni jste srdečně zváni!

„Bohužel bude muset dojít i k nezbytné uzavírce Hlavní třídy v době konání festivalu. Ale věříme, že tuto nepříjemnost řidičům vykompenzuje super zábava a netradiční podívaná na festivalu,“ dodává na závěr Václav Pokorný.

Více informací k festivalu a připravenému programu naleznete ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Mobilní radnice 19. června na náměstí Republiky představí novou komunikační síť

16:31 Havířov: Mobilní radnice 19. června na náměstí Republiky představí novou komunikační síť

Město Havířov pro své občany v nejbližších dnech zřídí chytrou komunikační síť. Jmenuje je se Munipo…