Ostrava: Festival v ulicích rozproudí centrum

11.06.2018 13:01

Festival v ulicích na konci školního roku v pátek 29. června a o den později v sobotu rozproudí centrum Ostravy. Multižánrový festival nabídne atmosféru plnou radosti a zážitků.

Ostrava: Festival v ulicích rozproudí centrum
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Připraveny jsou na desítky výběrových koncertů na pódiích i mimo ně. Novinkou letošního programu bude noční průvod Ostravou s ohňovou show. Účastníci si společně zazpívají noční chorál napsaný přímo pro festival. Můžete se těšit na workshopy, soutěže i nespočet sportovních aktivit. Chybět nebudou ani DJs, design zóna nebo bohatý program pro děti.

„Město Ostrava a Festival v ulicích jsou v symbióze celou řadu let. Je to akce, která výrazným způsobem pomáhá oživovat centrum a přinášet kulturu lidem. Letošní ročník je znovu spojen s ukončením školního roku, a mladším návštěvníkům je uzpůsobena část jeho programu. Věřím, že připravený bohatý a zajímavý program znovu do centra přiláká tisíce lidí. Byl bych moc rád kdyby do něj návštěvníci festivalu dorazili častěji, a to i při jiných příležitostech, třeba na akci Písek v centru, což je další malý střípek ze všech různých typů akcí, které jsme letos v létě z městského rozpočtu podpořili,“ řekl primátor města Ostravy Tomáš Macura.

Čtyři festivalové scény

Festival v ulicích nabídne hudbu všech žánrů i zajímavé workshopy, a to na čtyřech festivalových scénách: ve valech před Slezskoostravským hradem, v amfiteátru hradu, na Černé louce a před Cooltourem.

Letošní festival zahájí oblíbený písničkář s trefnými texty Pokáč. Mezi hlavní hvězdy patří Aneta Langerová nebo David Stypka a jeho kapela Bandjeez. Přijede také swingový zpěvák Petr Sovič se svým big bandem, který doprovodí Petera Lipu a Jitku Zelenkovou. Kapela Zrní vystoupí v doprovodu souboru Camerata Janáček.

Návštěvníci budou mít možnost sportovat, projet se na lodičkách po řece Ostravici nebo si zahrát deskové hry. Program bude i letos opět bohatý!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…