Ostrava: Festival v ulicích rozproudí centrum

11.06.2018 13:01

Festival v ulicích na konci školního roku v pátek 29. června a o den později v sobotu rozproudí centrum Ostravy. Multižánrový festival nabídne atmosféru plnou radosti a zážitků.

Ostrava: Festival v ulicích rozproudí centrum
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Připraveny jsou na desítky výběrových koncertů na pódiích i mimo ně. Novinkou letošního programu bude noční průvod Ostravou s ohňovou show. Účastníci si společně zazpívají noční chorál napsaný přímo pro festival. Můžete se těšit na workshopy, soutěže i nespočet sportovních aktivit. Chybět nebudou ani DJs, design zóna nebo bohatý program pro děti.

„Město Ostrava a Festival v ulicích jsou v symbióze celou řadu let. Je to akce, která výrazným způsobem pomáhá oživovat centrum a přinášet kulturu lidem. Letošní ročník je znovu spojen s ukončením školního roku, a mladším návštěvníkům je uzpůsobena část jeho programu. Věřím, že připravený bohatý a zajímavý program znovu do centra přiláká tisíce lidí. Byl bych moc rád kdyby do něj návštěvníci festivalu dorazili častěji, a to i při jiných příležitostech, třeba na akci Písek v centru, což je další malý střípek ze všech různých typů akcí, které jsme letos v létě z městského rozpočtu podpořili,“ řekl primátor města Ostravy Tomáš Macura.

Čtyři festivalové scény

Festival v ulicích nabídne hudbu všech žánrů i zajímavé workshopy, a to na čtyřech festivalových scénách: ve valech před Slezskoostravským hradem, v amfiteátru hradu, na Černé louce a před Cooltourem.

Letošní festival zahájí oblíbený písničkář s trefnými texty Pokáč. Mezi hlavní hvězdy patří Aneta Langerová nebo David Stypka a jeho kapela Bandjeez. Přijede také swingový zpěvák Petr Sovič se svým big bandem, který doprovodí Petera Lipu a Jitku Zelenkovou. Kapela Zrní vystoupí v doprovodu souboru Camerata Janáček.

Návštěvníci budou mít možnost sportovat, projet se na lodičkách po řece Ostravici nebo si zahrát deskové hry. Program bude i letos opět bohatý!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …