Ostrava: Imisní vůz se představí v Porubě

01.03.2013 12:51

V sobotu 2. března bude měřicí imisní vůz k vidění na parkovišti před obchodním centrem Galerie – Tesco, a to mezi čtrnáctou a sedmnáctou hodinou. Na otázky občanů bude odpovídat specialista na měření znečištění ovzduší ze Zdravotního ústavu.

Ostrava: Imisní vůz se představí v Porubě
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Mobilní zařízení k měření znečištění ovzduší provozuje město Ostrava ve spolupráci se Zdravotním ústavem se sídlem v Ostravě. Město má imisní vozidlo od Zdravotního ústavu pronajato po 100 měřících dnů. Špičkové přístroje v automobilu poskytují on-line výstup na internet (i na www.dychamproostravu.cz), vůz dokáže přímo měřit hodnoty obsahu prachu ve vzduchu o velikosti částic 10, 2.5 a 1 mikrometr (PM10, PM2.5 a PM1), koncentrace oxidů dusíku, oxidů uhelnatého a siřičitého, sirovodíku či stanovit hodnoty přízemního ozónu. Umí také odebírat vzorky pro další analýzu, čímž se dají sledovat i polyaromatické uhlovodíky, těžké kovy, dioxiny a další látky v ovzduší. Vůz měří po 60 dní na 6 vybraných bodech v Radvanicích a Bartovicích, 20 měřicích dnů lokalitě v Přívoz a 20 dní dle aktuálních potřeb magistrátu po celé ploše města Ostravy. Zařízení je možno nasadit i pro řešení havarijních situací.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…