Ostrava: Leták „Pro bezpečnou jízdu na kole – nejen v Ostravě“

02.09.2011 14:13

Během letních prázdnin získala jízda na kole hodně dalších příznivců, proto je oprávněný předpoklad, že zvláště děti a mládež budou ve využívání tohoto dopravního prostředku pokračovat i během prvních měsíců v novém školním roce.

Ostrava: Leták „Pro bezpečnou jízdu na kole – nejen v Ostravě“
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Pro snížení nehodovosti a úrazovosti těchto nejzranitelnějších skupin účastníků silničního provozu vydává k 1. září letošního roku Aktiv města Ostravy pro BESIP leták „Pro bezpečnou jízdu na kole - nejen v Ostravě".

Leták má formou otázek cyklistovi ukázat, zda je jeho jízda na kole skutečně bezpečná a podle pravidel silničního provozu. Cyklista dále v letáku najde povinné i doporučené vybavení jízdního kola, zásady poskytnutí první pomoci a kontakty na jednotlivé složky integrovaného záchranného systému. S letákem se lidé mohou setkat na ostravských dětských dopravních hřištích, při preventivních projektech státní i městské policie a akcích s podílem Aktivu BESIP.

V elektronické podobě je leták ke stažení zde.

Partnery letáku jsou Preventivně informační oddělení Městského ředitelství policie Ostrava, Městská policie Ostrava a firma DHV CR, spol. s r.o. poradce odboru dopravy Magistrátu města Ostravy pro oblast cyklistické dopravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…