Ostrava: Město plánuje rekonstrukci Bauhausu

04.06.2017 6:29

Bývalý hobbymarket Bauhaus, který město zakoupilo společně s budovou historických jatek, čeká rekonstrukce. Nějaký čas bude sloužit galerii Plato. Až se galerie přesune do rekonstruovaných jatek, plánuje město prostory hobbymarketu využít pro své další aktivity. Mohl by v něm najít zázemí řemeslný inkubátor anebo by v něm mohlo sídlit muzeum Jantarové stezky.

Ostrava: Město plánuje rekonstrukci Bauhausu
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

„Rada města rozhodla o výzvě k podání nabídek na rekonstrukci bývalého hobbymarketu Bauhaus. Vítěz bude znám v letních měsících. Rekonstrukce začne v září a skončí do poloviny příštího roku,“ uvedl primátor Tomáš Macura. Náklady podle projektových cen dosahují 25 milionů korun bez DPH. V soutěži by se mohla cena snížit a rekonstrukce by mohla stát méně než 20 milionů korun. Částka je vyšší, než město původně předpokládalo.

„Bauhaus neřešíme jen jako dočasnou variantu pro galerii Plato, ale využijeme jej i do budoucna. O prostory má zájem Národní divadlo moravskoslezské, mohly by sloužit výstavním účelům. Mohlo by v něm sídlit muzeum Jantarové stezky. Dovedu si také představit, že by se do objektu přesunul řemeslný inkubátor,“ řekl Tomáš Macura. Rekonstrukce prodlouží životnost stavby o desítky let.

V současné době se v Bauhausu koná výstava soutěžních návrhů na konverzi bývalých jatek. Zájemci si mohou prohlédnut, s jakým řešením přišlo vítězné architektonické studio Petra Hájka z Prahy a porovnat jej s představami ostatních architektů. Výstava trvá do 14. června a je denně přístupné od 14 do 18 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…