Ostrava: Michálkovičtí hasiči přebudují zbrojnici

28.06.2017 16:19

Začala rekonstrukce hasičské zbrojnice v Ostravě-Michálkovicích. Práce provede společnost Ostravské stavby za celkovou cenu 21,5 mil. korun bez DPH. Výsledek výběrového řízení, kterého se zúčastnilo šest zájemců, schválili 10. května městští zastupitelé. Podle smlouvy stavba potrvá 50 týdnů. Ukončena by měla být do 31. května 2018.

Ostrava: Michálkovičtí hasiči přebudují zbrojnici
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Stávající objekt hasičské zbrojnice v Michálkovicích je v nevyhovujícím stavu a nesplňuje požadavky platných norem. Jeho rekonstrukcí dojde k zajištění lepší akceschopnosti michálkovické jednotky dobrovolných hasičů, vyřešení problémů s ustavením a výjezdem požární techniky a k rozšíření a zkvalitnění hygienického zázemí. Předpokládá se také snížení nákladů na provoz a údržbu objektu.

Rekonstrukce zbrojnice bude hrazena z rozpočtu města; částkou 4,5 mil. korun přispěje Ministerstvo vnitra České republiky, 2,2 mil. korun poskytne Moravskoslezský kraj.

Z rozpočtu města budou letos profesionální i dobrovolní hasiči, kteří působí na území Ostravy, podpořeni částkou zhruba 40 milionů korun. Z toho 13 milionů je určeno na nákup čtyř dopravních automobilů pro jednotky sboru dobrovolných hasičů z Koblova, Martinova, Muglinova a Třebovic. Tři miliony poputují na rekonstrukce a úpravy budov v majetku města, které využívají profesionální hasiči. Dalších 21 milionů půjde na provozní náklady pro HZS MSK a tři miliony na činnost jednotek dobrovolných hasičů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…