Ostrava: Na Colours zahraje 53 zahraničních kapel

06.03.2014 15:00 | Zprávy

Mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava připravuje pro svůj třináctý ročník, který proběhne od 17. do 20. července v industriálním areálu Doních Vítkovic v Ostravě, řadu novinek. Kromě již oznámených hvězd jako Robert Plant, ZAZ, MGMT, The National či Bastille jsou do programu nově potvrzena další velká jména mezinárodní scény.

Ostrava: Na Colours zahraje 53 zahraničních kapel
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Další potvrzenou hvězdu festivalu je soulově-popový zpěvák John Newman, který se singlem Love Me Again i debutovým albem Tribute vystřelil na vrcholy žebříčků a získal dvě nominace na Brit Awards. Tyto a další informace představila na tiskové konferenci v radnici města ředitelka festivalu Zlata Holušová se svým štábem. Tiskové konference se za město Ostrava zúčastnila náměstkyně primátora pro kulturu Simona Piperková, hovořili i další partneři a sponzoři festivalu.

"Chtěla bych poděkovat pořadatelům festivalu Colours of Ostrava, protože dělají Ostravě skvělé jméno nejen v České republice, ale i ve světě a lákají do Ostravy mnoho mladých lidí," dodala náměstkyně primátora Simona Piperková. Město Ostrava letošní 13. ročník festivalu podporuje částkou 6 milionů korun.

Českou premiéru zažije na Colours of Ostrava také legendami opředený bluesový zpěvák a kytarista Seasick Steve nebo americký funkový a soulový zpěvák Charles Bradley. K dalším
nedávno potvrzeným hudebníkům patří dánská elektropopová zpěvačka a písničkářka MØ, islandská zpěvačka Emilíana Torrini a divoká francouzská senzace posledních let, kapela Shaka Ponk, která loni zvítětila v nejvyšších francouzských hudebních cenách Victoires de la Musique a získala dvakrát MTV Europe Music Awards.

Oproti minulým létům také festival mnohem dříve oznamuje konkrétní dny, kdy vystoupí velké hvězdy, a zároveň spouští předprodej jednodenních vstupenek.

I když samotný festival trvá pořád čtyři dny, pořadatelé nabídnou nové důvody, proč v Ostravě strávit delší čas. Festival v ulicích, tradiční doprovodný program s bohatou nabídkou koncertů, pouličních muzikantů, divadel, hudebních stánků nebo aktivit pro děti zdarma, se letos posune na úterý a středu před samotné Colours (15. a 16. července). Již od pondělí 14. července bude otevřen druhý kemp v areálu Slezskoostravského hradu, který na celý týden nabídne ubytování a veškeré zázemí zájemcům i bez vstupenky na Colours of Ostrava, například rodinám s dětmi, turistům či sportovcům.

Místem konání festivalu se stane již potřetí úchvatný industriální areál Dolních Vítkovic, který ale za uplynulý rok dozná dalších změn a zlepšení. Řada, především diskusních, programů nově proběhne ve Velkém světě techniky, který si tak návštěvníci Colours of Ostrava budou moci prohlédnout ještě před oficiálním otevřením v září 2014. Areál opět oživí výtvarné a světelné instalace, nově zde vznikne WTF (What the Fashion) Market and Art zóna, kde kromě stánků s designovým zbožím budou naživo tvořit domácí a zahraniční streetartoví umělci. Návštěvníci se opět setkají s oblíbenými Drive stage, Full Moon stage, Busking stage, velkoplošnou projekcí u haly Gong nebo vinárnou v betonovém bunkru.

Celkově program nabídne přes 200 programových bodů na minimálně dvanácti open-air i
krytých scénách. Kromě koncertů také divadla, workshopy, filmy, diskuse, performance či výtvarné aktivity. Zázemí zde díky zvláštní Dětské scéně a kojícímu stanu opět najdou rodiče s dětmi.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Nové herní prvky pro děti na sportovišti u řeky

22:28 Žatec: Nové herní prvky pro děti na sportovišti u řeky

Na veřejném sportovišti vedle městského koupaliště byly nainstalovány nové herní prvky pro děti.