Ostrava: Noví strážníci na magistrátu složili svůj slib

27.01.2023 10:48 | Tisková zpráva

Dohromady 14 ostravských strážníků (8 žen a 6 mužů) dnes řeklo před ostravským primátorem Tomášem Macurou a ředitelem městské policie (MPO) Miroslavem Plačkem své „slibuji". Stali se tak plnohodnotnými strážci veřejného pořádku, které budeme potkávat v našich ulicích.

Ostrava: Noví strážníci na magistrátu složili svůj slib
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Ostravský primátor, který je z titulu své funkce velitelem MPO , popřál všem novopečeným strážníkům hodně zdaru do budoucna. V kolegiálně laděné řeči jim připomenul, že počínaje dneškem se pro Ostravany stávají garanty bezpečí a pořádku. Apeloval, aby strážníci své povolání vnímali jako poslání, které je v prvé řadě službou obyvatelům moravskoslezské metropole.

V řadách MPO aktuálně slouží 629 mužů a žen, dalších 10 čekatelů se na ostrý výkon služby připravuje. Jedná se o mírný podstav, do ideálního počtu chybí ještě 41 strážníků. Samotná MPO proto v Ostravě i okolí spustila náborovou kampaň s cílem oslovit případné uchazeče. Dne 1. 4. 2023 začíná už 100. rekvalifikační kurz, určený k přípravě nových strážníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…