Ostrava: Novoveské rybníky po opravě ožijí

21.08.2018 6:33

Kdysi zabahněná a poddolovaná trojice rybníků pod Bedřiškou v Nové Vsi se v těchto dnech pomalu mění a stává se z nich relaxační zóna. Jejich obnovu dokončuje státní podnik Diamo, který se stará o zahlazování následků hornické činnosti. Svůj projekt si také nechal zpracovat městský obvod.

Ostrava: Novoveské rybníky po opravě ožijí
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Vzniklo zde téměř kilometr dlouhé odtokové potrubí, rybníky jsou odbahněny a zpevněny. Náklady na projekt činí téměř 11 milionů korun. Opravený je i povrch komunikace a chodníku a vtokové a výpustní objekty. Součástí projektu je i dosadba stromů a porostů a jejich následná pětiletá údržba. Podnik v místě vysadí 30 listnatých stromů a 110 keřů.

Ve zkrášlování této části města pokračuje i samotný obvod Nová ves, ve kterém rybníky leží. Ten si nechal zpracovat projekt na zázemí rybníků, chtějí zde osadit lavičky, upravit rybářskou boudu a zřídit posezení pro četné pořádané akce, jako například pálení čarodějnic či závody rybářů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…