Ostrava: Ostravská encyklopedie nabízí tisíce hesel

13.01.2020 20:33

Internetová Encyklopedie města Ostravy spravovaná Archivem města Ostravy již funguje déle než rok. Poskytuje informace o významných osobách a událostech, které s Ostravou souvisejí, a objektech nacházejících se na území města.

Ostrava: Ostravská encyklopedie nabízí tisíce hesel
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

„Encyklopedie obsahuje již nyní přes 11 tisíc hesel a obrazových dokumentů. Zájemci v ní najdou informace o 158 osobnostech, 310 událostech, 35 stavbách, 41 památnících, pamětních deskách nebo bustách," vypočetla ředitelka archivu Hana Šústková. Jedna sekce je věnována archeologickým nalezištím v Ostravě. Encyklopedie uvádí i výročí, která připadají na daný týden.

Největší část hesel, přes osm tisíc, tvoří bibliografické záznamy literatury vztahující se k dějinám a současnosti Ostravy. Vítanou pomůckou jsou především pro badatele, kteří mohou vyhledávat knihy, studie a články nejen podle názvů, příjmení autorů, ale také podle klíčových slov vztahujících se k obsahu příslušné literatury.

Aplikace tak plní nejen roli snadno dostupné encyklopedie, nýbrž i bohaté bibliografické databáze k dějinám a současnosti města, která se bude neustále rozrůstat.
Zájemci se do encyklopedie mohou podívat prostřednictvím webových stránek archivu anebo ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…