Ostrava: Peníze na vzdělávání a podporu talentů

05.06.2017 20:40

Město podporuje rozvoj technických a přírodovědných oblastí v návaznosti na lidské zdroje, především vyhledávání nadaných a talentovaných jedinců, rozvoj technické, přírodovědné a čtenářské gramotnosti dětí, žáků, studentů a pedagogů. Proto vyhlásilo Program na podporu vzdělávání a talentmanagementu. Workshop pro zájemce z řad žadatelů se koná 6. června.

Ostrava: Peníze na vzdělávání a podporu talentů
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Statutární město Ostrava vyhlašuje na základě usnesení zastupitelstva města č. 1393/ZM1418/21 ze dne 16. 11. 2016 druhé kolo výběrového řízení Programu na podporu vzdělávání a talentmanagementu v oblasti technických a přírodních věd na území statutárního města Ostravy pro rok 2017 a 1. čtvrtletí 2018.

Program na poskytování peněžních prostředků z rozpočtu statutárního města Ostravy na rok 2017 a 1. čtvrtletí 2018 včetně témat podpory a žádosti do výběrového řízení jsou k dispozici na webových stránkách statutárního města Ostravy (www.ostrava.cz v sekci Dotace, oblast Školství). Předpokládaný objem peněžních prostředků pro 2. kolo činí 10 milionů korun. Lhůta pro podání žádostí je od 3. do 17. července 2017.

Pro zájemce z řad žadatelů se koná workshop v úterý 6. června v 8.30 hodin v prostorách Magistrátu města Ostravy v místnosti č. 306.

Program na poskytování peněžních prostředků z rozpočtu města Ostravy na vzdělávání a talentmanagement je určen na spolufinancování projektů zaměřených na rozvoj technických a přírodovědných oblastí v návaznosti na lidské zdroje. Jedná se zejména o vyhledávání nadaných, mimořádně nadaných a talentovaných jedinců a práci s nimi, rozvoj technické, přírodovědné a čtenářské gramotnosti dětí, žáků, studentů a pedagogů, podporu rozvoje stávajících a vzniku nových vzdělávacích oborů a programů zaměřených na přípravu budoucích odborníků v profesích, které jsou na trhu práce na území Ostravy nedostatkové.

Dotace mohou získat také projekty na podporu krajských a celostátních soutěží mateřských, základních a středních škol v přírodovědných a technických oborech a projekty směřující k posilování spolupráce vysokých škol na řešení problematiky města formou studentských prací.

Do výběrového řízení se mohou přihlásit právnické osoby neziskového charakteru se sídlem na území města Ostravy bez ohledu na právní formu, jejichž hlavním účelem je provádět vzdělávání nebo talentmanagement (s výjimkou příspěvkových organizací), mateřské, základní, střední a vysoké školy a školská zařízení zájmového vzdělávání.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.