Ostrava: Portál dopravy usnadní komunikaci s úřady

21.12.2022 17:35 | Tisková zpráva

Ministerstvo dopravy spustilo na začátku prosince 2022 nový Portál dopravy, který postupně umožní občanům ve větší míře elektronicky komunikovat s úřady v oblasti dopravy.

Ostrava: Portál dopravy usnadní komunikaci s úřady
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Ministerstvo dopravy spustilo na začátku prosince 2022 nový Portál dopravy, který postupně umožní občanům ve větší míře elektronicky komunikovat s úřady v oblasti dopravy. Již na samém počátku spuštění mohou občané za předpokladu, že budou mít přístup do Portálu dopravy nebo Portálu občana, cestou elektronického přihlášení například pomocí eObčanky, mobilního klíče nebo bankovní identity, podávat žádosti o výměnu řidičského průkazu, získat výpis z bodového konta, podávat žádosti o zrychlené vyřízení ŘP do pěti pracovních dnů, nahlížet na údaje o vozidlech nebo řešit elektronické služby v oblasti taxislužby, plavidel, letectví apod. Postupně bude Ministerstvo dopravy jednotlivé funkcionality rozšiřovat směrem k registru vozidel, včetně aktuálního přehledu o provedených technických kontrolách vozidel. V této souvislosti nelze opomenout fakt, že jen v registru vozidel ORP Ostrava bylo k datu 30.11. 2022 z počtu 230 832 provozovaných vozidel evidováno více jak 15 tis. vozidel bez platné TK. Právě pro větší informovanost řidičů by měl sloužit do budoucna Portál dopravy, který by při nastavení avizace platnosti TK v dostatečném předstihu informoval řidiče o jejím vypršení.

Cílem spuštěním Portálu dopravy, propojením s Portálem občana, který je součástí Portálu veřejné správy je nejen úspora času a peněz občanů, kteří mohou, namísto návštěv úřadů, nalézt dostupné elektronické služby na jednom místě, ale bezesporu i zkvalitnění práce veřejné správy jakožto poskytovatele veřejných služeb.

Bližší informace ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …