Ostrava: Radnici navštívila finská velvyslankyně

07.05.2015 8:30

Radnici města Ostravy navštívila první květnové úterý velvyslankyně Finské republiky v České republice Helena Elisabet Tuuri. Její Excelenci doprovázel rada velvyslanectví „země tisíců jezer“ Ari Tasanen a koordinátor Lasse Vesterinen. Hosty uvítali v reprezentačních prostorách radnice primátor Tomáš Macura a vedoucí oddělení vnějších a zahraničních vztahů Magistrátu města Ostravy Zdeněk Sladovník.

Ostrava: Radnici navštívila finská velvyslankyně
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Velvyslankyně Tuuriová je v Ostravě podruhé, její první krátká návštěva se uskutečnila vloni u příležitosti konání Dnů NATO. V úvodu se diskuze dotkla nejprve v Ostravě právě probíhajícího mistrovství světa v hokeji. Poté se stočila k ekonomickým tématům, primátor Macura velvyslankyni Tuuriové přiblížil aktuální situaci ve městě a zdůraznil již probíhající proces přeměny bývalého regionu těžkého průmyslu v centrum moderních technologií, vzdělání a kultury.

Velvyslankyně Tuuriová hovořila o úkolu velvyslanectví při navazování obchodních kontaktů, při své návštěvě Ostravy se v Domě umění setkala s představiteli finského průmyslu v Ostravě a okolí. Zajímavostí je, že v česku podniká již asi stovka finských firem. Velvyslankyně dále v souvislosti se současnou politickou situací ve světě zdůraznila, že základem demokratické společnosti je kvalitní vzdělávání. Závěrem nabídla velvyslankyně pomoc při hledání partnerského města pro spolupráci ve Skandinávii, které prozatím město Ostrava postrádá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …