Ostrava: Radniční věž bude svítit zeleně

13.03.2015 14:16

Radniční věž bude ode dneška svítit zeleně. Barvu změní u příležitosti svátku svatého Patrika, patrona Irska. Do normálního režimu nasvícení se vrátí ve středu 18. března ráno. Ve stejném barevném odstínu se dnes rozzáří také Petřínská rozhledna a řada dalších budov.

Ostrava: Radniční věž bude svítit zeleně
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Věž ostravské radnice se rozzáří zeleně

Takzvaný "Greening" souvisí se dnem svatého Patrika, patrona Irska, který každoročně připadá na 17. března. Největší oblibu má v USA, Kanadě a Austrálii, ale v posledních letech si získává oblibu i v celé Evropě. Lidé po celém světě ho slaví především hudbou, tancem a popíjením tmavého piva.

Poznávacím znamením pro příznivce svatého pastýře, který přinesl do Irska křesťanství, je zelený trojlístek. Typická pro tento svátek je i zelená barva, což se projevuje zejména nošením zeleného oblečení, zelených doplňků a pojídáním zeleného jídla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…