Ostrava: Rekonstrukce Svinovských mostů začíná tento pátek

12.01.2012 21:32

Dnes bylo definitivně rozhodnuto o termínu spuštění rekonstrukce Svinovských mostů. Uzávěra bude zahájena v pátek 13. ledna ve 20 hodin.

Ostrava: Rekonstrukce Svinovských mostů začíná tento pátek
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

„Ze strany zhotovitele stavby je vše připraveno. Spuštění rekonstrukce nestojí v cestě ani počasí ani jiné obtíže,“ řekl náměstek primátora pro dopravu Aleš Boháč. Kvůli rekonstrukci bude až do poloviny srpna uzavřen nejprve tzv. jižní Svinovský most.
Rekonstrukce Svinovských mostů začíná tento pátek

„Dopravní značení v podobě značek a čar na vozovkách je již v provozu a řidiči si na něj mohou zvykat ještě před avizovanou uzávěrou,“ upřesnil Aleš Boháč. „Kvůli bezpečnosti a plynulosti dopravy jsme po zhotoviteli žádali dopravní značení pro objízdné trasy, které zahrnuje víc než 4 000 značek a značení na vozovkách. Dnes nás přesvědčil o tom, že jsou všechny připraveny včetně záložních variant,“ dodal.

V době rekonstrukce jižního mostu budou na severním mostu dva jízdní pruhy sloužit pro hromadnou i individuální dopravu ve směru z Ostravy do Poruby. Třetí pruh je určen pro hromadnou dopravu ze směru od Poruby do Ostravy, bude sloužit také policii, hasičům, sanitkám, vozidlům stavby. Pro individuální automobilovou dopravu je tento pruh zcela uzavřen, řidiči budou muset pro jízdu ve směru do Ostravy využít jednu z náhradních tras. Kromě toho po severním mostu povede také tramvajová kolej, která bude sloužit střídavě pro oba směry jízdy. Přemístěny budou autobusové zastávky. Doporučené objízdné trasy, řešení příměstské a městské hromadné dopravy, dočasné zastávky a další informace najdete na webových stránkách Ostravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…