Ostrava: Spuštěn web s akcemi k Týdnu zdraví

03.06.2017 17:40

Ostrava a Moravskoslezský kraj mají společné nové webové stránky s názvem „Týden zdraví“. Návštěvníci stránek na nich naleznou přehled všech doprovodných zábavních, sportovních a vzdělávacích akcí pro veřejnost konaných v návaznosti na 6. ministerskou konferenci Světové zdravotnické organizace v Ostravě.

Ostrava: Spuštěn web s akcemi k Týdnu zdraví
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

U příležitosti konání 6. ministerské konference Světové zdravotnické organizace, která se uskuteční v polovině června, připravilo město Ostrava a Moravskoslezský kraj pro širokou veřejnost bohatý a zábavný vzdělávací program a s ním spojenou webovou prezentaci. Na adrese www.tydenzdravi.ostrava.cz jsou na jednom místě přehledně soustředěny informace k jednotlivým ostravským i krajským akcím.

Web v atraktivní podobě nabízí návštěvníkům moderní design a jednoduchou orientaci. Stránky se přizpůsobí každému uživatelskému zařízení a kladou důraz na přehlednost i hezkou grafiku. Uživatel bude moci akce volit buď podle témat, nebo v kalendáři podle data konání. Stránky budou doplněny o anglickou mutaci.

Návštěvníci na webu najdou tipy, jak si zpestřit volný čas. Na své si přijdou například počítačoví nadšenci či milovníci hasičské techniky. Své dveře otevřou jak národní superpočítačové centrum IT4Innovations, tak tři Integrovaná výjezdová centra Ostravy. Městská nemocnice Ostrava umožní prohlídky několika oddělení, včetně možnosti vyšetření a konzultací s lékařem i prohlídky sanitek. Zapojily se také nemocnice v kraji, např. Nemocnice s poliklinikou Havířov umožní prohlídku oddělení či doprovodný program v podobě měření krevního tlaku, BMI, cukru v krvi. Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj připravila pro návštěvníky konzultace péče o pohybový aparát, cévní či kýlní poradnu.

V Úpravně vody v Nové Vsi bude možné ochutnat právě vyrobenou pitnou vodu, na čističce v Přívoze bude v akci kamerové vozidlo. Ve středu 14. června ožijí Tvůrčím dnem v pohybu Komenského sady. Akce je určena nejen pro děti školou povinné. Nechybí řada sportovních aktivit v podobě běhů, vyjížděk na kole či nordic walking a zajímavé besedy a přednášky.

O Týdnu zdraví
Ostrava hostí ve dnech 13. až 15. června 6. ministerskou konferenci Světové zdravotnické organizace (World Health Organization). Zdravím a životním prostředím bude žít nejen Dolní oblast Vítkovice, kde se konference koná, ale doslova celé město. Od neděle 11. 6. do neděle 18. 6. připravilo město Ostrava a Moravskoslezský kraj bohatý zábavný i vzdělávací program, vždy s tématikou zdraví a životního prostředí. Vstup je zdarma, někdy je však vyžadována rezervace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.