Ostrava: Svinov dostane moderní dopravní hřiště

26.12.2017 6:34

Moderní dopravní hřiště s elektroautíčky, díky nimž si děti budou moci vyzkoušet nejen roli chodců či cyklistů, ale také řidičů, dále atletický ovál, fotbalové hřiště, tenisový kurt a třípodlažní budova zázemí s učebnou pro 30 žáků, šatnami, klubovnou, sklady či garážemi vzniknou u Základní školy v ulici Bílovecké ve Svinově. Podrobnosti sdělili radní pro dopravu Lukáš Semerák a starostka Svinova Helena Wieluchová.

Ostrava: Svinov dostane moderní dopravní hřiště
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Areál na ploše 3,5 hektaru se začne stavět už v příštím roce, kompletně hotov by měl být v roce 2019. V době školní výuky bude sloužit dětem, odpoledne a o víkendech bude přístupný i široké veřejnosti. Podle zatím jen hrubých odhadů by stavba mohla přijít na 50 milionů korun. Zhruba 20 milionů by mohla stát výstavba dopravního hřiště a venkovních sportovišť, 30 milionů jsou předpokládané náklady na objekt zázemí.

„Ostrava nemá v současné době dostatečné zázemí pro povinné vzdělávání žáků základních škol v oblasti dopravní bezpečnosti. Projektem dopravního hřiště ve Svinově splácíme jakýsi historický dluh pro tu část Ostravy, která nezahrnuje pouze Svinov, ale zejména Porubu a další městské části,“ vysvětli důvody, pro které se město rozhodlo financovat tuto stavbu, radní Lukáš Semerák.

Do budoucna by tak Ostrava měla mít minimálně tři dopravní hřiště. Pro oblast Ostravy-Jihu je určeno dopravní hřiště u Základní školy Alberta Kučery, na kterém nechalo město loni opravit povrchy. Pro oblast Moravské Ostravy, Slezské Ostravy a Mariánských Hor slouží dopravní hřiště v Orebitské ulici v Přívoze, které projde v příštím roce rekonstrukcí a dostavbou.

Hřiště ve Svinově bude nicméně nejmodernější a jako jediné ve městě bude vybaveno elektroautíčky, světelnou signalizací, měřením rychlosti a dalšími atributy silničního provozu, které umožní dětem vyzkoušet si při hodinách dopravní výchovy roli řidiče motorového vozidla a zároveň podstatně zatraktivní výuku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…