Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

22.05.2024 22:09 | Tisková zpráva

Hokejové mistrovství světa se roku 2026 bude konat ve švýcarských městech Curych a Fribourg. Právě z Fribourgu zavítala do Ostravy šestičlenná delegace představitelů kantonu Fribourg, stejnojmenné kantonální metropole a zástupců Mezinárodní federace ledního hokeje (IIHF), aby načerpala poznatky v místě, kde šampionát aktuálně probíhá.

Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Švýcarské hosty přijal v reprezentativních prostorách Nové radnice ostravský primátor Jan Dohnal, spolu s krajským hejtmanem Josefem Bělicou. Témata byla vzhledem k aktuálnímu konání hokejového šampionátu v Ostravě nabíledni.

Švýcarská delegace se živě zajímala o vše, související s přípravou a průběhem turnaje, od organizačního zajištění přes bezpečnostní opatření, řešení dopravní situace nebo fungování fanzóny. Představitele kantonální i městské správy se pochopitelně dotazovali na způsoby podpory šampionátu ze strany kraje i města.

Padaly rovněž otázky na finanční stránku, a to jak z pohledu nákladů, tak ekonomického přínosu. Delegace ze země helvétského kříže se podrobně dověděla, jaké výzvy a zároveň možnosti mistrovství světa otevřelo Ostravě a Moravskoslezskému kraji.

Setkání probíhalo v produktivním, věcném a zároveň kolegiálním duchu. Po jeho skončení si švýcarští návštěvníci v doprovodu hostitelů prohlédli nedávno zrekonstruovanou Grossmannovu vilu, architektonický skvost z období první republiky.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

20:27 Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

S novými závody na kratší vzdálenosti a dalšími novinkami se letos představí Mattoni Půlmaraton Olom…