Ostrava: Tramvaje pojedou v Porubě tiše

12.08.2018 11:39

Rekonstrukce tramvajové trati v ulici 17. listopadu v Porubě se blíží ke svému závěru. V úseku mezi zastávkami Vřesinská a Hlavní třída jsou pokládány nové koleje s antivibračními rohožemi. Výsledkem bude pohodlnější jízda a hlavně tišší provoz tramvají.

Ostrava: Tramvaje pojedou v Porubě tiše
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Dopravní podnik Ostrava (DPO) dokončuje opravu frekventovaného sedmisetmetrového úseku tramvajové tratě v ulici 17. listopadu mezi zastávkami Vřesinská a Hlavní třída. „Opravu jsme naplánovali na prázdninové měsíce, protože jsme si vědomi, že v těchto měsících způsobíme nezbytnými omezeními tramvajové i silniční dopravy těžkosti menšímu počtu obyvatel než jindy. Chápeme, že pro cestující je to komplikace, ale oprava byla již nezbytná. Věříme, že obyvatelé Poruby i cestující ocení především tišší provoz na opravené trati,“ řekl generální ředitel DPO Daniel Morys.

Pracovníci odstranili starou konstrukci a vytvořili zbrusu novou trať. To znamená kompletní výměnu kolejnic, pražců, krytu tratě i štěrkového lože. Přitom použili antivibrační rohože, které snižují negativní účinky tramvajového provozu na okolí. „Nová kolej byla urovnána a stabilizována podbíječkou. Neplánovaně jsme museli vyřešit uložení krátkého kolejového úseku na mostě přes řeku Porubku, kde výška konstrukce mostu nedovolovala uložit kolej na pražce jako ve zbývající části trati. Díky našim zkušenostem i zkušenostem zhotovitele se podařilo najít řešení, které neohrozilo termín ukončení výluky,“ popsal ředitel technického úseku DPO Martin Chovanec. Na novou trať vyjedou tramvaje 19. srpna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …