Ostrava: V Dolních Vítkovicích se rozdávaly medaile i peníze pro seniory

11.02.2018 9:37

Závodníci i diváci závodu CEZ City Cross Sprint, který se uskutečnil v sobotu 10. února v Dolní oblasti Vítkovic, vysportovali na speciálním běžkařském trenažéru Nadace ČEZ 40 200 korun pro ostravské seniory. Domov se zvláštní péčí SILOE Ostrava použije finance k nákupu sprchového lůžka a dalšího potřebného vybavení.

Ostrava: V Dolních Vítkovicích se rozdávaly medaile i peníze pro seniory
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Symbolický šek od Nadace ČEZ převzala Renáta Motyková, vedoucí Slezské diakonie v oblasti Ostrava a Havířov, která domov SILOE spravuje. „Příspěvek použijeme na pořízení sprchového lůžka, které výrazně pomůže při hygieně u imobilních seniorů, a také na zakoupení nových kvalitních matrací. Děkuji moc všem, kteří se sportování pro dobrou věc zúčastnili,“ řekla po převzetí šeku dojatá Renáta Motyková.

Závod ČEZ City Cross Sprint probíhal za účasti veřejnosti i světových hvězd běžeckého lyžování na okruhu dlouhém 450 metrů okolo auly Gong. K odpočinku i zábavě před či po závodu zvala účastníky i fanoušky Energy zóna Skupiny ČEZ, v níž si každý návštěvník mohl zkusit simulaci běhu na lyžích na speciálním trenažéru s virtuální realitou. Podle času, ve kterém jednotlivec tratí projel, připsala Nadace ČEZ konkrétní finanční částku právě na konto domova SILOE. Svou energií pomohli také závodníci, například bývalí reprezentanti Lukáš Bauer a Martin Koukal.

„Vážím si služeb Slezské diakonie pro nemocné seniory a další znevýhodněné skupiny našich spoluobčanů. Nabídka dobročinných projektů, na které lze přispět v rámci akcí EPP – Pomáhej pohybem, je opravdu široká a jsem ráda, že lidé v Ostravě měli možnost podpořit lokální organizace,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

V SILOE se zaměstnanci starají o péči lidem s poruchami paměti, aby zde mohli prožít pokud možno aktivní a důstojné stáří.

Slezská diakonie působí na území Moravskoslezského kraje již od roku 1990, kdy navázala na dřívější charitativní působnost Slezské církve evangelické započatou na počátku 20. století. V současné době působí také v Jihomoravském kraji. Provozuje více než šedesát středisek, v tuto chvíli 108 sociální služeb, která nemají samostatnou právní subjektivitu a jsou řízena centrálně Ústředím Slezské diakonie v Českém Těšíně. Středisko SILOE je jediné kontaktní místo České alzheimerovské společnosti v Moravskoslezském kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…