Ostrava: Vánoční strom na Prokešově náměstí rozsvítí v sobotu andělé

27.11.2018 8:36

Na Prokešově náměstí se v sobotu 1. prosince v 18 hodin rozsvítí vánoční strom, výzdoba náměstí a radnice, a to za účasti ostravského primátora Tomáše Macury. Město připravilo v předvečer adventu bohatý program, který začne už ve 14 hodin.

Ostrava: Vánoční strom na Prokešově náměstí rozsvítí v sobotu andělé
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Andělé se proletí nad náměstím

Největším lákadlem sobotního programu spojeného se slavnostním rozsvícením vánočního stromu je snová andělská show. Nad hlavami návštěvníků se ve výšce 30 metrů budou vznášet andělé. Celou atmosféru dokreslí živý zpěv a obří svítící loutka anděla. Na závěr si všichni zazpívají koledy Tichá noc, Štědrej večer nastal, Nesem vám noviny a další.

Ježíškova pošta pro děti

Pro děti je připravena Ježíškova pošta. Každé z nich může své přání napsat na speciální pohlednici a město Ostrava je pošle do Božího Daru. Pro rodiče s dětmi jsou připravena hravá soutěžní stanoviště. Děti si zábavnou formou připomenou tradice Vánoc v interaktivním představení s Poppy a Adélkou. Andělská show je naplánována na 16.15 a 17.45 hodin. Na pódiu během podvečera vystoupí Theatre Brass Quintet se Simonou Mrázovou.

Vánoční výzdoba, kterou si obyvatelé města vybrali v internetové anketě, bude letos zdobit Prokešovo náměstí a radnici od soboty 1. prosince až do 6. ledna. Celkem na ni bude použito 3,7 kilometru světelných řetězů se 44 tisíci diodami. Umělý desetimetrový vánoční strom ozdobí 250 koulí a řetěz dlouhý 600 metrů.

Punč pro malé i velké

Na Prokešově náměstí nebude v sobotu chybět svařené víno, medovina, punč pro děti i dospělé, vánoční cukroví, perníčky, vánoční cupcakes nebo chleba se škvarky.

Program pro děti připravili ve výtvarných dílničkách pedagogové z ostravských středisek volného času z Moravské Ostravy, Poruby, Zábřehu a Mariánských Hor.

Vánoční dárky z chráněných dílen

Během dne si zájemci mohou zakoupit vánoční výrobky z chráněných dílen. Své výrobky nabídnou v rámci sobotního programu tyto chráněné dílny: Mens Sana, Výrobní družstvo krabičky, Sociální podnik Hanička, Charita sv. Alexandra. Jedná se o široký sortiment výrobků z textilu, dřeva, keramiky a kůže, které vytvořili jejich klienti. Jedná se o výrobky s vánoční tematikou (textil, svícny, ozdoby) nebo i předměty do domácnosti a kuchyně, kožené opasky a ozdoby, dřevěné stojánky na mobily, betlémy, trička a textilní tašky s ostravskou tématikou a hračky pro děti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…