Ostrava: Věda podá ruku umění na festivalu Art & Science

04.09.2019 10:04

To nejlepší ze světa umění a vědy představí pátý ročník festivalu Art & Science, který se koná 5. září na půdě Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava. Škola letos slaví 170. výročí svého založení. Proto také účastníky festivalu čeká i narozeninové překvapení.

Ostrava: Věda podá ruku umění na festivalu Art & Science
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Základy univerzity položil již císař František Josef I. zřízením montánního učiliště 23. ledna 1849 v Příbrami. Dnes ji tvoří lidé, kteří učí studenty, zdokonalují technologie nebo objevují dosud nepoznané. Přitom však mají rádi také hudbu, malování i poezii. Žáci základních a studenti středních škol se mohou 5. září již od devíti hodin ráno těšit na Art & Science for Teens – virtuální realita, nanosvět, drony, 3D tisk, laserové bludiště, zajímavé workshopy a mnoho dalšího. O hudbu se postarají DJs rádia Helax. Odpolední a večerní program je určen pro širokou veřejnost a doplní jej kapely akademických pracovníků univerzity, dechový orchestr VŠB-TUO, hlavními večerními hvězdami pak budou Monkey Business nebo Jaroslav Uhlíř.

Představí se zázraky vědy a techniky využité v praxi a pořadatelé ukážou, co dělá například energetik, optoelektronik, geoinformatik, statik, krizový manažer nebo letecký technik. Návštěvníci se mohou těšit na výstavu obrazů předních českých vědců, vytvořenou k 55 letům rozhlasového pořadu Meteor, dále na obrazy našich pedagogů a výstupy z elektronového mikroskopu či vizualizací superpočítače. Připraveny budou workshopy keramiky, malování, slévárenství, tvůrčího psaní a další aktivity. Více informací o festivalu naleznete na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…