Ostrava: Zastupitelstvo bude zasedat 25. května

23.05.2016 18:00

Kdo získá Cenu města Ostravy a kdo se stane čestným občanem města? Tuto otázku zodpoví 25. května 17. zasedání Zastupitelstva města Ostravy. Kandidáti na cenu jsou čtyři, návrh na čestného občana je jeden. Jednání zastupitelstva začíná v 9 hodin a je veřejné, občané ho mohou sledovat z galerie.

Ostrava: Zastupitelstvo bude zasedat 25. května
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Celkem je na pořadu schůze na pět desítek programových bodů. Zastupitelstvo projedná zřizovací listinu nově vznikající příspěvkové organizace města Plato Ostrava, která bude provozovat galerii moderního umění. Rozhodne o koupi, prodeji, směně, darování, odejmutí a převzetí pozemků. Schvalovat bude vyhlášení veřejných zakázek o sdružených službách dodávky elektrické energie a zemního plynu. Vysloví se k uzavření Smlouvy o kompenzaci za plnění tarifních závazků při zabezpečení přepravy osob starších 65 let mezi městem a společností Dopravní podnik Ostrava pro rok 2016 ve výši 35 mil. korun. Jednat bude o rozšiřování sítě cyklotras, veřejného osvětlení, vodovodů a kanalizací a dalších tématech významných pro život města a jeho obyvatel. Seznámí se se zprávou o hospodaření města za první čtvrtletí tohoto roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

7:37 České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

V květnu začne kompletní rekonstrukce 230 metrů dlouhého úseku ulice Vrbenská v místě od křižovatky …