Ostrava: Živnostenský úřad zahájil systematickou kontrolu stánků s alkoholem

15.09.2012 7:27

Na základě mimořádného opatření vyhlášeného Ministerstvem zdravotnictví ČR ve středu 12. září k zákazu rozlévání a prodeje lihovin typu destilátů a tuzemáku s obsahem alkoholu nad 30 objemových procent alkoholu ve stáncích a jiných mobilních a přechodných provozech zahájil živnostenský úřad Magistrátu města Ostravy systematické kontroly těchto provozoven na území Ostravy. Kontroly budou prováděny do odvolání mimořádného opatření.

Ostrava: Živnostenský úřad zahájil systematickou kontrolu stánků s alkoholem
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

V případě zjištění závažného porušení právních předpisů je živnostenský úřad připraven zrušit či v odpovídajícím rozsahu pozastavit živnostenské oprávnění podnikateli. V letošním roce provedl živnostenský úřad společně s Celní správou šest kontrolních akcí. V jednom případě byla tato akce završena záchytem neokolkovaného alkoholu v provozovně podnikatele.

Pro zkvalitnění odhalování prodeje neokolkovaného a tedy potencionálně zdravotně závadného alkoholu proškolila v tomto roce Celní správa zaměstnance živnostenského úřadu. Školení především upozornilo na hlavní znaky prodeje nelegálního alkoholu malospotřebitelům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.