Ostrava: Zlatá tretra nabídne oštěpařskou show

31.05.2017 17:06

Ostravský mítink Zlatá tretra přivítá plejádu špičkových atletů. Letos bude závodit osm úřadujících olympijských vítězů z Ria a další medailisté z minulých olympiád. V jednání je i Usain Bolt. Tahákem pro diváky bude atraktivní mezistátní souboj Česko – Německo v hodu oštěpem mužů.

Ostrava: Zlatá tretra nabídne oštěpařskou show
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Lehkoatletický mítink Zlatá tretra vstupuje letos do svého již 56. ročníku. Na startu se objeví osm úřadujících olympijských vítězů z Rio de Janeira a další olympijští šampioni z minulých olympiád a plejáda mistrů světa a Evropy.  Velkými taháky pro fandy atletiky jsou Mo Farah, Christian Taylor, Thomas Röhler, Wayde Van Niekerk, Anita Wlodarczyk, David Rudisha, Conseslus Kipruto a čeští atleti Pavel Maslák, Jakub Holuša, Filip Sasínek, Simona Vrzalová, Jiřina Ptáčníková nebo Tomáš Staněk. Pozván je i Usain Bolt, který do Ostravy rád jezdí. Letos se loučí s kariérou a rozhodnutí o účasti na letošní Zlaté tretře padne do 6. června.

„Zlatá treta je největším lehkoatletickým mítinkem v České republice. Letos jsme Zlatou tretru podpořili částkou o 1,5 milionu korun vyšší než loni, celkem se jedná o 10 milionů korun,“ potvrdil primátor Tomáš Macura. „Kromě Zlaté tretry město podporuje i závody Čokoládové tretry,“ dodal náměstek primátora pro sport Vladimír Cigánek. „Nedovedu si představit, že by se takový mítink dal zorganizovat bez podpory města a kraje,“ zdůraznil ředitel mítinku a bývalý oštěpař Jan Železný.

Právě Jan Železný představil letošní novinku Zlaté tretry. „Uspořádáme mezistátní utkání v hodu oštěpem Česko – Německo. Za každý tým nastoupí čtyři oštěpaři, každý bude mít šest hodů, které se budou sčítat. Po každém kole diváci uvidí aktuální pořadí,“ pospal novinku Jan Železný, který bude kapitánem českého týmu. Za něj nastoupí Vítězslav Veselý, Jakub Vadlejch, Petr Frydrych a Jaroslav Jílek. Tahounem německého družstva bude olympijský vítěz z Ria Thomas Röhler, dobré výkony se dají čekat i od dalších německých oštěpařů. Johannes Vetter má osobák 89,68 m, Andreas Hofmann se letos zlepšil na 88,79 a Lars Hamman v letošním roce hodil 86,71 m. „Bude to souboj jako hrom,“ naznačil manažer mítinku Alfonz Juck.

„Možná padne můj rekord stadionu, který je 94 metrů. Nevím, zda se podaří překonat můj světový rekord 98,48 metru, ale jedou se tak určitě stane. A věřím, že jej překoná český oštěpař. To byl jeden z důvodů, proč jsem se dal na trenérskou dráhu,“ usmál se Jan Železný.

Stadion je v současné době téměř vyprodaný. V prodeji v síti Ticket-Art je už jen posledních 1470 vstupenek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.