Ostrava poprvé zažila biskupské svěcení

31.05.2017 13:12

Zaplněná katedrála božského Spasitele v Ostravě se stala v neděli 28. května svědkem události, která nemá v historii města obdoby. Biskupské svěcení přijal generální vikář ostravsko-opavské diecéze Mons. Martin David a stal se pomocným biskupem. Biskupské svěcení udělil Martinu Davidovi biskup František Václav Lobkowicz.

Ostrava poprvé zažila biskupské svěcení
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

První biskupské svěcení v historii Ostravy se uskutečnilo v neděli 28. června v ostravské katedrále. První ostravský biskup František Václav Lobkowicz zažil biskupské svěcení v Praze.

Novým pomocným biskupem ostravsko-opavské diecéze se stal Mons. Martin David, dosavadní generální vikář. Převezme na sebe některé úkoly stávajícího biskupa. Diecéze potřebuje služby pomocného biskupa vzhledem k rostoucímu počtu věřících i s ohledem na zdravotní stav biskupa Lobkowicze. Martin David je ve svých 46 letech nejmladším biskupem v České republice.

Spolusvětiteli nového biskupa, kterého do této služby jmenoval letos 7. dubna papež František, byli olomoucký arcibiskup Jan Graubner a brněnský biskup Vojtěch Cikrle. Ruce na jeho hlavu postupně vložili také další přítomní biskupové z České republiky a Polska a také apoštolský nuncius Giuseppe Leanza. Slavností mše svaté se zúčastnilo více než 150 kněží, nejbližší rodina, osobnosti z řad politického a veřejného života včetně ostravského primátora Tomáše Macury a další stovky věřících.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…