Ostrava potemní a budou znít sirény

16.12.2019 12:14

Zítra v poledne se na 140 sekund rozezní po celé České republice osm tisíc sirén jako připomínka tragické události, ke které došlo v úterý 10. prosince v prostorách Polikliniky Fakultní nemocnice Ostrava.

Ostrava potemní a budou znít sirény
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Budou zhasnuty také tři ostravské dominanty – radniční věž, most Miloše Sýkory i Bolt Tower v Dolní oblasti Vítkovice. Zhasne i sváteční výzdoba na Prokešově náměstí. Tragédii připomíná také černá vlajka na budově Nové radnice a před Fakultní nemocnicí.

Městští zastupitelé pro rodiny obětí schválili finanční podporu 100 tisíc korun, polovinu této částky dostanou lidé zranění. Stejnou částkou rodinám obětí a zraněným přispěje také stát a Moravskoslezský kraj.

Občané, státní i soukromé organizace a další subjekty od počátku vyjadřovali a nadále vyjadřují upřímnou soustrast pozůstalým, podepisují kondolenční knihu, umístěnou ve vestibulu Polikliniky, zapalují svíčky a pokládají květiny před budovu polikliniky na spontánně vzniklá pietní místa.

Fakultní nemocnice Ostrava vyhlásila veřejnou sbírku a zřídila transparentní bankovní účet číslo: 73030761/0710. Dárci mohou na tento sbírkový účet přispívat do 31. 3. 2020. O stavu sbírkového účtu bude nemocnice pravidelně informovat ZDE.

V hlavní hale budovy radnice městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz je umístěna kondolenční kniha. Každý v ní může vyjádřit soustrast s pozůstalými po obětech úterní tragédie. Kondolenční kniha bude na radnici umístěna do 23. prosince, posléze bude předána nemocnici. Lidé mohou přijít vyjádřit soustrast i mimo úřední hodiny.

Finanční pomoc poskytne také fotbalový klub Baník Ostrava z výtěžku sobotního ligového utkání se Spartou. Další peníze vyberou hráči a zaměstnanci klubu. Možnost přispět měli i návštěvníci utkání do kasičky.

O pomoc se lze obrátit také na ostravské krizové centrum, linku důvěry nebo ambulance klinických psychologů. Bližší informace naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…