Ostravice: První Jarmark výrobků regionálních výrobců již tuto sobotu

04.09.2017 21:16

Produkty certifikovaných regionálních výrobců z Beskyd, Górolské Swobody, Moravského Kravařska a Opavského Slezska budou tuto sobotu 9. září v době od 10 do 17 hodin k ochutnání a zakoupení v areálu NAPILE Ostravice. Jedná se přitom o první akci tohoto druhu v Moravskoslezském kraji. K dostání budou regionální dobroty a kvalitní ručně vyráběné produkty všeho druhu. K poslechu zahraje skupina Klapeto.

Ostravice: První Jarmark výrobků regionálních výrobců již tuto sobotu
Foto: obec-ostravice.cz
Popisek: Ostravice

K dostání budou potraviny a řemeslné výrobky s certifikátem regionálních značek prověřené kvality, se zárukou místního původu a vyráběné šetrně s ohledem na životní prostředí. Vedle pravých valašských frgálů, široké nabídky uzenářských výrobků, bylinných a ovocných sypaných čajů, pečených čajů, bylinných sirupů, marmelád a džemů, medu a včelích produktů, ovocných a zeleninových pokrmů budou k dostání např. i ručně vyráběná přírodní mýdla a šampony, dřevěné misky a nádoby, pletené košíky, dřevěné loutky a dekorace, lidové kroje, ozdoby a další textilní výrobky či pletené výrobky z ručně zpracované vlny.

Pro nejmenší bude připravena dětská hrací zóna. K poslechu bude hrát lidové písničky skupina Klapeto. Aktivní návštěvníci a zdatní cyklisti si mohou vyzkoušet v cykloparku nově postavenou pumptrackovou dráhu, která zde je od pátku 8. do neděle 10. září (v době od 8:00 do 18:00 hodin) ve zkušebním provozu. Na 16. září pak připravujeme její slavnostní otevření! Podrobnosti připravujeme a budeme vás včas informovat. A pro zájemce o historii i současnost dřevařské výroby opět nebudou chybět ani oblíbené prohlídky Pilnice (jen v době konání jarmarku).

Bezplatné parkování je zajištěno přímo v areálu bývalé pily. Snadno se sem dostanete ale i vlakem. Areál NAPILE Ostravice se nachází přímo u konečné vlakové zastávky v obci Ostravice (z Ostravy jezdí vlaky každou hodinu). Vstup je zdarma! Všichni jsou na jarmark srdečně zváni!

Podrobnější informace k jarmarku a hlavně prodejcům naleznete na facebookovém profilu NAPILE Ostravice (ZDE).

Areál NAPILE Ostravice je areál bývalé arcibiskupské pily v obci Ostravice v podhůří malebných Beskyd. Více než 100 let tvořil srdce obce a zaměstnával až 150 lidí. Současný vlastník areálu, společnost Ridera Reality, připravuje jeho rekultivaci, díky níž dojde k zásadní přeměně a oživení celého území bývalé pily. Do budoucna by se tato lokalita měla stát součástí obce, otevřít se lidem a být ku prospěchu nejen obyvatel obce Ostravice, ale i okolních měst a obcí. Již teď areál NAPILE Ostravice nabízí každý pátek až neděli zázemí pro turisty a cyklisty. Kromě občerstvení v nově postaveném bistru podle architekta Kamila Mrvy a pod záštitou známého architekta Josefa Pleskota zde funguje cyklopoint s náhradními díly, cyklomateriálem, elektronabíječkami, montážními stojany, myčkou kol, ale i úschovnou batohů a tašek. V areálu NAPILE Ostravice se také konají zajímavé akce pro veřejnost a zejména pro rodiny s dětmi a je vhodně situovaným východiskem pro výstupy na Lysou horu. Nepřetržitě a zcela zdarma zde funguje také odstavná plocha pro osobní automobily. Podrobnější informace k areálu NAPILE Ostravice naleznete na facebookovém profilu areálu (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…