Ostravské parky čeká revitalizace

01.12.2017 6:33

Osm parků na území Ostravy bude v příštích letech revitalizováno. Město upraví stávající zeleň a vysadí novou, opraví nebo postaví nové chodníky a dodá herní prvky pro děti. Občané tak získají příjemné prostředí k procházkám, posezení nebo sportovním aktivitám. Plán revitalizací parků představila náměstkyně primátora pro životní prostředí Kateřina Šebestová.

Ostravské parky čeká revitalizace
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Město Ostrava se zabývá revitalizacemi lesoparku Benátky a Hulváckého kopce, Pustkoveckého údolí a nábřeží Ostravice u mostu Miloše Sýkory. Tyto projekty jsou připravené a budou realizovány v letech 2018 a 2019.

„Kromě toho připravujeme revitalizaci zeleně v osmi parcích, které jsme vytipovali společně s městskými obvody. Jedná se o park u vítkovického nádraží, Smetanův sad v Mariánských horách, parkovou úpravu za Poliklinikou Hrabůvka, park u zámku v Zábřehu, parkovou úpravu na Prokešově náměstí, park za biskupstvím, Cingrův sad a park u Boříka v Nové Vsi. Všude bude upravena stávající a vysazena nová zeleň, sady doplníme také drobnými stavbami a mobiliářem, který bude sloužit návštěvníkům,“ popsala náměstkyně Šebestová. 

Město se rovněž postará o smíšenou trvalkovou výsadbu v 42 lokalitách. Trvalky nahradí obtížně udržovatelné travnaté plochy u křižovatek, kruhových objezdů, dělících středových pásů a místa u frekventovaných komunikací, chodníků nebo zastávek MHD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…