Ostravští jízdní policisté sbírali v sobotu prvenství

30.08.2011 17:59

Zástupci jízdních policií z celé České republiky, tradičně z Polska a letos také z Itálie se spolu utkali v sobotu 27. srpna v areálu Komenského sadů na XIV. ročníku Mezinárodního setkání jízdních policií ve třech soutěžních disciplínách - parkurovém skákání, zrcadlovém skákání a hlavní disciplíně, tzv. policejním parkuru. Za město Ostravu akci zahajoval a vyhodnocení se účastnil náměstek primátora Aleš Boháč.

Ostravští jízdní policisté sbírali v sobotu prvenství
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Policisté museli se svými koňmi ve velkém horku zdolávat například hořící překážky, projet plátěnou stěnou, čelit valícímu se obrovskému míči, koně nesměli reagovat na výbuchy petard nebo projít bokem po vyznačené trase a, to vše na čas a pod pokutou trestných bodů, které se v závěrečných hodnoceních přičítaly. Ve třech jmenovaných soutěžích usilovali jednotlivci o zisk poháru ředitele Městské policie Ostrava, poháru primátora města Ostravy a poháru hejtmana Moravskoslezského kraje. Největší úspěchy slavili ostravští jízdní policisté. Ve třech soutěžích získali dvě prvenství, k tomu přidali jedno stříbro a bronz. Soutěž cross parkur nejlépe zdolal ostravský strážník Daniel Orsag s koněm Solo Romy, v zrcadlovém skákání dvojic se na prvním místě umístil Ital Emiliano Scipioni s koněm Cezanne a speciální policejní parkur vyhrál Libor Zedníček s koněm Solo Macarena Městské policie Ostrava. Titul přeborníka městských policií ČR v jízdě na koni 2011 získal rovněž ostravský Daniel Orsag.

Měření sil městských jízdních policistů a jejich koní, kteří předváděli své dovednosti a umění obstát ve všech náročných situacích, kterým čelí při výkonu služby, bylo nádhernou podívanou pro četné diváky. Pro ty byl připraven také bohatý doprovodný program.

Výsledky:

Cross parkur:
1. Orsag Daniel s koněm Solo Romy, MP Ostrava
2. Kadavý Jaroslav s koněm Ruda, MP Pardubice
3. Micek Mariusz s koněm Bunondol, Polsko Chorzow

Zrcadlové skákání dvojic:
1. Scipioni Emiliano s koněm Cezanne, Itálie
2. Zedníček Libor s koněm Marcus, MP Ostrava
3. Sikora Andrzej s koněm Dumny, Polsko Częstochowa

Speciální policejní parkur:
1. Zedníček Libor s koněm Solo Macarena, MP Ostrava
2. Molęda Karol s koněm Jahranek, Polsko Chorzow
3. Orsag Daniel s koněm Solo Romy, MP Ostrava

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…