Ostravu o Vánocích odpad určitě nezavalí

21.12.2017 10:45

V Ostravě bude odpad svážen i během vánočních svátků, sběrné dvory budou mít omezený provoz. Svoz stromků společnost OZO Ostrava odstartuje v pondělí 8. ledna.

Ostravu o Vánocích odpad určitě nezavalí
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Stejně jako každý rok, i letos společnost OZO Ostrava zajistí odvoz odpadu v Ostravě i v období Vánoc. „O vánočních svátcích, 25. a 26. prosince, přijedou vozy OZO Ostrava pro odpad podle standardního harmonogramu jako kdykoliv jindy v pondělí a úterý. Jsou sice dny volna, ale v čase hojnosti a obdarovávání obyvatelé kontejnery zaplňují častěji. Proto v některých oblastech dokonce počítáme s posílením svozu, a to už i v předvánočním období a pak mezi Vánocemi a Novým rokem. K takovým místům patří zejména ostravská sídliště s vysokou hustotou obyvatelstva, a tedy i s větší produkcí odpadu,“ informuje Vladimíra Karasová ze společnosti OZO Ostrava a dodává, že kontejnery na sídlištích je třeba o Vánocích vyprazdňovat častěji i proto, že o svátcích odpad tradičně nabírá na objemu.

„Odpadu je prostě kvůli obalům z dárků a nadměrného množství krabic víc. Byli bychom rádi, kdyby občané s častějším příjezdem popelářů počítali a neparkovali se svými vozidly před kontejnery. Pokud se ke kontejnerům se svozovou technikou nedostaneme, těžko můžeme zaručit, že budou včas vyprázdněny,“ pokračuje a přidává informaci o tom, že 24., 25. a 26. prosince nebudou otevřeny sběrné dvory. „V následujících pracovních dnech, i v sobotu 30. prosince, však budou k dispozici podle klasického harmonogramu, na silvestra budou mít čtyři velké sběrné dvory otevřeno jen do 14 hodin. Na Nový rok budou opět všechny uzavřeny, 1. ledna totiž mají volno všichni zaměstnanci OZO Ostrava. V tento den proto výjimečně neodvážíme ani odpad. Svozy odpadu v prvním lednovém týdnu tedy budou posunuty o jeden den, což je podstatná informace zejména pro občany, kteří mají popelnici u rodinného domu a jsou zvyklí ji v určitý den přichystat k vyprázdnění. Na webových stránkách www.ozoostrava.cz rozhodně včas uvedeme všechny nezbytné informace.“

A Vladimíra Karasová dodává ještě jednu důležitou a s Vánocemi úzce spojenou informaci. „V souladu s tradicí, kdy odstrojování vánočních stromků začíná v den svátku Tří králů, zahájí společnost OZO Ostrava jejich odvoz hned v nejbližší možný pracovní den. Protože v roce 2018 připadne zmíněný svátek na sobotu 6. ledna, svoz stromků odstartujeme v pondělí 8. ledna. Od tohoto dne mohou Ostravané odkládat stromky vedle kontejnerových stanovišť na směsný odpad o objemu 1 100 litrů. Svoz vánočních stromků pak bude pokračovat po čtyři týdny podle předem stanoveného harmonogramu, což znamená, že konkrétně na ostravská sídliště přijede svozové auto pro stromečky na jedno místo celkem čtyřikrát,“ upřesňuje s tím, že svoz stromečků se netýká obyvatel rodinných domů a ani menších bytových domů v centru města, kde stojí popelnice uvnitř bloků ve dvorech, kam svozové auto vzhledem ke svým rozměrům neprojede. Lidé z těchto oblastí mohou stromky odkládat v ostravských sběrných dvorech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…