Ostrov: Letní tábor Manětín opět poskytuje pohodové prázdninové vyžití

31.07.2017 20:31

Miliónovými investicemi do letního tábora v Manětíně město Ostrov dlouhodobě podporuje aktivní letní odpočinek dětí. Současná podoba dětského rekreačního zařízení je výsledkem více než 7leté průběžné rekonstrukce za bezmála 48 mil. korun.

Ostrov: Letní tábor Manětín opět poskytuje pohodové prázdninové vyžití
Foto: Ostrov.cz
Popisek: Ostrov

Na dlouho nevyužívaném prostoru bylo nutné vybudování veškeré infrastruktury, vodovodu, rozvodů nízkého napětí apod. V několika etapách byla vybudována například trafostanice, čistírna odpadních vod, požární nádrž, dešťová i splašková kanalizace, umývárna i sklady prádla.

Areál v majetku města, situovaný v příjemném přírodním prostředí Plzeňského kraje, zahrnuje zděné chatky s více než 100 lůžky, hospodářskou budovu a vše potřebné pro provoz a pohodlí ubytovaných dětí i personálu. Každá chatka disponuje šesti postelemi s lůžkovinami, nočními stolky, šatními skříněmi a vlastním sociálním zařízením. Nechybí ani bezbariérová chatka, využívaná jako ošetřovna, nezbytný je také elektronický zabezpečovací systém.

Postupně v areálu vznikaly klubovny, hřiště na míčové hry s umělým povrchem, či dřevěný altán. K dispozici je vybavení pro stolní tenis, velké nafukovací bazény a táborové ohniště.

Pod dohledem dospělých tu převážně ostrovské děti nacházejí každé léto aktivní a zdravý odpočinek. Zapojují se do celotáborových her, jejichž témata se přizpůsobují tomu, co děti baví. Letošní téma, kterému je podřízeno veškeré táborové dění, je ve znamení „Tajemství egyptské mumie“. Zájem o pobyt na táboře je skutečně velký, svědčí o tom pravidelně naplněných 5 turnusů.

V úterý 25. července do tábora zavítali zástupci vedení města v čele se starostou Josefem Železným. Při kontrolní návštěvě se přesvědčili o funkčnosti zařízení, materiálním zázemí i personálním zajištění chodu tábora. Pozitivně hodnotili také fungování kuchyně a uskladnění potravin v souladu s přísnými hygienickými normami, sušení spacích pytlů ve volném půdním prostoru i provoz čističky odpadních vod. To vše jsou kritéria, která zařízení pro děti musí splňovat a zřizovatel (město) i provozovatel (MDDM) za splnění všech norem nesou zodpovědnost.

Pro to, aby letní dětský tábor v Manětíně splňoval vše potřebné, a navíc, aby byl pro děti dostatečně příjemný, město Ostrov každý rok vyčleňuje ve svém rozpočtu významné částky. Nově byla letos například zadlážděna plocha pro venkovní jídelnu, a v září začnou práce na budování pergol. Všichni se tak mohou těšit na příjemně zastíněné venkovní stravování i v horkých, slunných dnech.

Tentokrát ještě zástupci ostrovské radnice zasedli k prostřenému stolu ve vnitřním prostoru, kde zakončili svoji „inspekci“, a spolu s dětmi si dali tradiční vepřo-knedlo-zelo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …