Otrokovice: Exit 32 na dálnici D55 otevřen, ŘSD dokončilo práce o týden dřív

14.08.2020 10:11

Obyvatelům Otrokovic a motoristům se výrazně ulevilo. Skončí téměř dvouměsíční uzavírka exitu 32 na dálnici D55 ve směru od Přerova na Zlín. ŘSD dodrželo slib co nejrychlejšího průběhu prací v místě napojení severovýchodního a jihovýchodního obchvatu Otrokovic, které dokončilo s týdenním předstihem. Sjezd z dálnice D55 byl znovu otevřen ve čtvrtek 13. 8. v odpoledních hodinách. Původní plán zprovoznění byl 20. 8. 2020.

Otrokovice: Exit 32 na dálnici D55 otevřen, ŘSD dokončilo práce o týden dřív
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Uzavírka exitu 32 souvisela se stavbou další části jihovýchodního obchvatu, který ŘSD postupně propojuje s již hotovou severovýchodní částí. „Jak jsme slíbili, intenzivně jsme pracovali na tom, abychom mohli sjezd z dálnice D55 co nejdříve zprovoznit kvůli eliminaci dopravních komplikací na I/55 v centru Otrokovic, kam byl po dobu uzavírky sveden veškerý provoz. Děkujeme řidičům a obyvatelům Otrokovic za trpělivost,“ sdělil zástupce správce stavby ŘSD Zlín Pavel Dvořák.

„Po dobu uzavírky jsme v místě napojení SV a JV obchvatu Otrokovic odfrézovali asfaltové vrstvy a odstranili nestmelené podkladní vrstvy, které byly nově nahrazeny. Následně jsme položili nové asfaltové souvrství vozovky včetně ramp ve směrech Uherské Hradiště a Zlín,“ upřesnil Dvořák.

Anketa

Vážíte si Spojených států amerických coby klíčového spojence ČR?

9%
91%
hlasovalo: 36729 lidí

Od 13. 8. je průjezd mimoúrovňovou křižovatkou (MÚK) na 32 km D55 stejný jako před uzavírkou. Pro finální zprovoznění JV obchvatu Otrokovic, čeká motoristy v roce 2021 ještě poslední kratší dopravní omezení spojené s uzavřením této MÚK 32, které je nezbytné pro zprovoznění JV obchvatu.

Do konce roku 2020 dokončí ŘSD zemní práce na obchvatu včetně konstrukčních vrstev vozovky. „Na mostech budou ještě v zimním období a v roce 2021 probíhat dokončovací práce typu osazení zábradlí apod. Zprovozněna bude také pohořelická křižovatka. Místní obyvatelé se zase dostanou do Pohořelic po komunikaci III/4975 a do Napajedel po komunikaci III/4973,“ doplnil ředitel zlínské pobočky ŘSD Karel Chudárek.

Stavba jihovýchodního obchvatu Otrokovic, další část dálnice D55, byla zahájena na začátku října 2018. Obchvat je dlouhý 3,1 kilometru. Po dokončení prací v roce 2021 bude veškerá tranzitní doprava ve směru Přerov – Uherské Hradiště odkloněna po obchvatu. Náklady na celou stavbu, pomineme-li přípravu, přesáhnou částku 710 mil. bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

10:23 Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

V soutěži Radniční oko, které pořádá Sdružení vydavatelů radničních zpravodajů ČR, získaly jihlavské…