Otrokovice: Havarijní stav dálničního přivaděče vyžaduje okamžitou opravu

24.06.2021 20:51

Ve dnech 23. a 24. června se uskuteční oprava přivaděče z ulice Komenského k D55. Opraveny budou pouze nejvíce poškozené úseky tak, aby byl zajištěn bezpečný provoz do doby kompletní rekonstrukce této komunikace, která se bohužel uskuteční až příští rok.

Otrokovice: Havarijní stav dálničního přivaděče vyžaduje okamžitou opravu
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Ve středu 23. června budou odfrézovány poškozené úseky a ve čtvrtek se uskuteční pokládka živičného koberce. Tyto práce si ve středu a čtvrtek 23. – 24. června vyžádají částečnou uzavírku provozu na komunikaci.

Anketa

Má Robert Šlachta vaši důvěru?

56%
37%
hlasovalo: 16628 lidí

Ve směru z Otrokovic z ulice Komenského na D55 nebude možné přivaděč použít, v opačném směru z D55 (ze Zlína či ze směru Přerov) do Otrokovic se řidiči přes přivaděč do Otrokovic dostanou, ale budou muset počítat se snížením rychlosti a pohybem stavební techniky na komunikaci. Následně v pátek 25. června a v pondělí 28. června bude proveden zástřik méně poškozených úseků živičnou emulzí technologií TURBO. Tato oprava bude prováděna již za běžného provozu.

V daných lokalitách bude umístěno přechodné dopravní značení. Žádáme řidiče o trpělivost a zvýšenou opatrnost a dle možností užití jiných komunikací při cestách k D55.

Město Otrokovice společně s Ředitelstvím silnic a dálnic ČR plánovalo na měsíc květen 2021 tento dálniční přivaděč k D55 kompletně opravit. Společným cílem bylo opravit jej do doby, než bude provizorně spuštěn jihovýchodní obchvat Otrokovic. Jelikož byly proti oznámení rozhodnutí zadavatele o výběru dodavatele k uzavření smlouvy podány námitky, generální oprava se v plánovaném termínu uskutečnit nemůže.

„Město Otrokovice ve spolupráci s ŘSD vyvinulo veškeré úsilí tak, aby se oprava uskutečnila v původním termínu, tj. v měsíci květnu. Vzhledem k tomu, že kvůli námitce nemůžeme tento termín splnit a od června bude po dálničním přivaděči vedena objízdná trasa z důvodu dostavby jihovýchodního obchvatu a uzavřená silnice I/55 od Napajedel, nelze generální opravu přivaděče v letošním roce provést. Ta se odkládá na jaro 2022. Do té doby se vypořádáme s námitkami v řízení a uzavřeme smlouvu se zhotovitelem,“ uvedla starostka města Hana Večerková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…