Otrokovice: Nová požární signalizace ochrání obyvatele domu

29.11.2021 9:15 | Tisková zpráva

Bytový dům na ulici Školní v Otrokovicích obývají především senioři. Jejich ochrana je v čele zájmu vedení radnice, které se rozhodlo investovat do nové elektronické požární signalizace.

Otrokovice: Nová požární signalizace ochrání obyvatele domu
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Ta nahradí stávající zastaralý systém. Investice si vyžádá z rozpočtu 1,3 milionu korun. 

Anketa

Je v pořádku, když politik zbohatne na dotovaných solárních elektrárnách či jiných dotovaných obnovitelných zdrojích energie?

hlasovalo: 28386 lidí

Včasné zaznamenání požáru v bytě či domě výrazně ovlivňuje rychlost zásahu hasičů i rozsah škod. Zejména u seniorů může dojít k nehodám, kterých by si nemuseli všimnout. Zvukový signál při zaznamenání kouře upozorní samotného obyvatele bytu a přes pult centrální ochrany také hasiče. „Kvůli požárům vznikají nejen velké škody na majetku, ale může být silně ohrožen zdravotní stav osob při nadýchání toxického kouře. Pouhých pár nadechnutí kouře může být v případě seniorů velmi nebezpečné. Kouř uspává lidský organismus, a tím se zvyšuje riziko udušení při spánku. Především kvůli ochraně seniorů, kteří jsou v nájemníky v tomto městském domě, jsme se rozhodli pro kompletní obnovu požární signalizace, která zde byla již zastaralá navíc bez možnosti výměny potřebných dílů. Ty se totiž již nevyrábí. Spolehlivost a funkčnost požárního signalizačního zařízení považujeme u tohoto typu bydlení za velmi důležitou,“ uvedla starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Provedena bude celková oprava instalace elektrické požární signalizace. Vyměněny budou hlásiče i ústředna. Elektrická požární signalizace je vyhrazené požárně bezpečnostní zařízení, které zajišťuje pomocí hlásičů včasnou signalizaci požáru. Signály z hlásičů požáru jsou přijímány ústřednou, která je připojena na pult centrální ochrany Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…