Otrokovice: Práce na městském koupališti finišují

27.04.2022 20:51 | Tisková zpráva

Městské koupaliště v Otrokovicích se již brzy otevře veřejnosti. Největší změny budou připraveny pro děti. Zcela nové brouzdaliště pro nejmenší bude mít řadu zábavných prvků. Široké skluzavky si užije i starší mládež a dospělí. V příštím týdnu by se měl bazén poprvé naplnit vodou pro zkoušku všech technologií.

Otrokovice: Práce na městském koupališti finišují
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Od podzimu loňského roku probíhá rekonstrukce na městském koupališti. Ta zahrnuje stavbu zcela nového dětského brouzdaliště, doplněnou o vodní skluzavky do prostoru velkého bazénu, novou úpravnu bazénové vody a strojovnu pro vodní atrakce. Rekonstrukce koupaliště si z rozpočtu vyžádá přibližně 20 milionů korun. 

Anketa

Podporujete vládní výzvu k udávání tzv. dezinformací?

1%
97%
hlasovalo: 47595 lidí

Brouzdaliště tvoří dva propojené bazény - výše položený obdélník a níže položený čtverec. „Jsou zhotoveny z železobetonové konstrukce s finálním povrchem z bazénové fólie. První z bazénů je o rozměrech 12 x 10,6 metru přičemž hloubka v něm dosahuje 35 – 40 centimetrů. Druhý navazující bazén měří 15,4 x 6,6 metru s hloubkou 5 – 20 centimetrů. Brodítka jsou o rozměrech 2,4 x 2 metry. Brouzdaliště je osazeno řadou zábavních prvků, jak na ruční pohon, tak samostatně stříkající. Vlastní silou si tak děti napumpují vodní kyblíčky, vyzkouší vodní dělo a terč i stříkajícího delfína. Pod stříkající vodou se proběhnou kolem hada a ježka,“ popsal Jiří Andrlík z odboru rozvoje města Městského úřadu Otrokovice.

Rekonstrukce byla nutná zejména kvůli bazénovým technologiím a rozvodům, které již byly zastaralé a na hraně životnosti. Pod novou stavbou tak jsou vybudovány šachty, které pojmou veškeré potřebné technologie.

„Provedením rekonstrukce jsme se chtěli vyhnout havarijnímu stavu, který by mohl způsobit náhlé uzavření koupaliště třeba i uprostřed sezóny. Ten hrozil v případě zachování stávajících rozvodů. Vzhledem k rozsáhlým bouracím pracím, které byly s tímto spojeny, jsme se rozhodli zmodernizovat dětské brouzdaliště a doplnit jej o zábavní prvky, které zde chyběly. Řada přišla i na výměnu skluzavky do velkého bazénu. Nová široká dvojskluzavka má větší kapacitu a bude i bezpečnější. Baťova skluzavka zůstane v areálu koupaliště, ale už jen jako vzpomínka na baťovskou éru. Je to jedna z posledních skluzavek, kterými byly koupaliště budované v té době jedinečné. Zachováme tak kousek historie i pro další generace,“ uvedla starostka města Otrokovice Hana Večerková.

V květnu by mělo být koupaliště spuštěno do zkušebního provozu. V případě příznivého počasí se veřejnosti otevře již v červnu. „Na začátek prázdnin a první červencový den plánujeme symbolické slavnostní otevření s doprovodným programem pro celou rodinu. Věřím, že nám bude přát počasí a koupaliště v novém kabátě si užijeme po celou dobu letních prázdnin,“ uzavřela starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…