Otrokovice: Setkání partnerských měst se tentokrát uskutečnilo v Dubnici nad Váhom

30.08.2022 7:35 | Tisková zpráva

Posílení vztahů mezi partnerskými městy, předávání zkušeností i čerpání inspirace přináší vzájemné setkávání představitelů měst, ke kterému pravidelně dochází několikrát v průběhu roku. Setkání již proběhlo v Otrokovicích i v maďarském Vácu. Poslední z této série se uskutečnilo o víkendu v Dubnici nad Váhom.

Otrokovice: Setkání partnerských měst se tentokrát uskutečnilo v Dubnici nad Váhom
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Místostarostu Otrokovic Ondřeje Wilczynského a místostarostu maďarského Vácu Zsolta Kisse přivítal dubnický primátor Peter Wolf u příležitosti konání mezinárodního Dubnického folklorního festivalu.

Anketa

Hlasoval/a byste jako poslanec/poslankyně pro vyslovení nedůvěry vládě?

98%
1%
hlasovalo: 38963 lidí

Partnerství měst představuje různorodý prostor pro spolupráci. Dosud se tak setkávali žáci základních škol na sportovních hrách a environmentálních projektech. Také spolky mají na poli kultury otevřené dveře pro vystoupení na akcích i pořádání výstav, ve sportovní oblasti jde zejména o účast na turnajích. Města ale mají i řadu dalších společných témat.

„Setkání nepřineslo jen utvrzení vzájemně nastavené spolupráce v oblasti školství, kultury a sportu. Více než kdy dřív jsme se bavili o investicích a získávání financí z dotačních titulů, abychom ulevili městským rozpočtům. V této oblasti je stále větší trend chovat se ekologicky. Na úsporu zdrojů jsou dnes vázány dotace i v oblastech, které s tímto zdánlivě nesouvisí. Proto i u našich investic musíme počítat s využíváním opatření na úsporu elektrické energie například v podobě fotovoltaických panelů, zadržování dešťové vody, úspory tepelné energie a další,“ nastínil některá z probíraných témat místostarosta Ondřej Wilczynski.

Veřejnosti nabídl 28. ročník Dubnického folklorního festivalu pestrý program plný tance, hudby a folklorní atmosféry, která se promítla do celého města, zejména když hlavní ulicí prošel průvod všech vystupujících souborů. Přihlížející lidé se těšili z drobných ukázek tradičního umění předávaného z generace na generaci. Soubory se tak chvílemi zastavovali, aby lidem zatančili pro radost, nebo si s nimi zazpívali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město rozdalo necelou třicítku Cen pro nadané

16:31 Jablonec nad Nisou: Město rozdalo necelou třicítku Cen pro nadané

Statutární město Jablonec nad Nisou ocenilo nadané žáky a studenty. Náměstkyně primátora pro oblast …