Pacov: Město připravuje modernizaci školního areálu Za Branou

15.01.2020 18:55

V minulých vydáních měsíčníku Z mého kraje jsme informovali o plánech modernizace školního areálu Za Branou. O projektu vedeme debatu již několik let také se zástupci Základní školy Pacov a SRPŠ, kam pravidelně docházíme.

Pacov: Město připravuje modernizaci školního areálu Za Branou
Foto: mestopacov.cz
Popisek: Pacov

O samotnou realizaci se snažíme již téměř 5 let a dlouho se nám nedařilo zajistit dotační zdroje. V minulém roce jsme po dvou letech od registrace do Integrovaného regionálního operačního programu dostali informaci o schválení projektu k financování Evropskou unií. Od té doby pracujeme ve spolupráci se Základní školou Pacov na přípravě realizace.

Ve stručnosti připomenu záměr, kterým je modernizace odborných učeben. Kompletní modernizací projde učebna biologie a chemie (jedna sdílená učebna) a učebna fyziky. Píši-li slovo kompletní, mám tím na mysli, že z původních učeben zůstanou holé obvodové zdi. Bude pořízeno nové vybavení, učební pomůcky apod. Stavebními úpravami bude dále vybudována nová multimediální učebna s dostatečnou kapacitou, která nám v současné době chybí. V objektu školní jídelny, která je součástí školního areálu, bude zmodernizována učebna dílen. Všechny objekty ve školním areálu Za Branou budou upraveny tak, aby byl zajištěn bezbariérový přístup.

Při realizaci projektu by bylo vhodné, tzv. při jednom nepořádku, vyřešit také technickou zastaralost objektů např. z pohledu elektroinstalací, sociálních zařízení či rozvodů vody. Na rozsahu těchto dalších úprav ještě pracujeme.

Dostávám se k tomu hlavnímu, proč tento článek píši. Rodiče samozřejmě zajímá termín realizace, a zda projekt nějak významně ovlivní školní rok. Práce na zmiňované modernizaci samozřejmě směřujeme do letních prázdnin, avšak rozsah je natolik veliký, že může dojít k ovlivnění provozu školy. Na otázku přesného termínu (resp. rozsahu i mimo letní prázdniny) nedokážeme v současné době odpovědět, prosíme tedy o strpení. V případě, že by bylo nutné určitou část školy uzavřít déle než po dobu letních prázdnin, má město Pacov k dispozici záložní školní kapacity. Vzpomeňme například na modernizaci školního areálu na náměstí Svobody a využití učeben Gymnázia Pacov pro základní školství. Vše proběhlo bez větších komplikací.

Se Základní školou Pacov také diskutujeme případné rozšíření letních prázdnin, toto „prodloužení“ by se ale týkalo spíše jednotek dní. Nastane-li takováto situace, bude pro děti zajištěno adekvátní hlídání včetně stravování.

O nových skutečnostech při přípravě a realizaci tohoto velmi důležitého projektu vás budeme průběžně informovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…