Pacov a Černovice si připomínají výročí deportace Židů

30.10.2017 19:05

Pacov a Černovice na Pelhřimovsku si připomínají 75. výročí deportace místních Židů

Pacov a Černovice si připomínají výročí deportace Židů
Foto: mestopacov.cz
Popisek: Pacov

U příležitosti 75. výročí transportu pacovských a černovických Židů do Terezína a 15. výročí židovského památníku v Černovicích se uskuteční 11.-12. listopadu 2017 vzpomínkový program "Dějinná rozcestí a nenávratna na Vysočině - mezníky v historii židovského osídlení Pacovska a Černovicka".

Sobotní část zahrnující mimo jiné premiéru dokumentárního filmu "Rodáci bez hrobu" o předválečné židovské komunitě v Pacově nebo dramatizaci chystaného českého překladu pamětí pacovského přeživšího holokaustu Hanuše Badera "A přece žiji...“ proběhne v zámeckém sále v Pacově od 15 hodin. Na pietní odpoledne naváže koncert Jaroslava Hutky.

Nedělní program, v němž figuruje například přednáška Jaroslava Achaba Haidlera o náhrobních kamenech na černovickém židovském hřbitově nebo film Petera Scheinera o Židech v Komárně „Naivné sny“, začíná v 10 h v sále černovického kina.

Podrobný program a další informace najdete ZDE. Akci pořádají Tikkun Pacov - spolek pro synagogu a občanský spolek Židovský památník Černovice u Tábora.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…