Pardubice: DDM Alfa dostane nový plášť

22.08.2017 14:32

Pardubický Dům dětí a mládeže Alfa bude mít nový plášť i střechu. V rámci zateplování objektů dojde také na výměnu oken a dveří, ty vstupní navíc budou upraveny tak, aby do domova mohli bez problému vstoupit i handicapovaní.

Pardubice: DDM Alfa dostane nový plášť
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

DDM Alfa čeká komplexní zateplení obvodového pláště a střech všech čtyř objektů. Samotnému zateplení však bude předcházet ještě řada prací. „Je nutné nejprve demontovat stará okna a dveře i stávající hromosvody, které budou nahrazeny novými. Před pokládáním polystyrénových desek musí být odstraněn keramický obklad na fasádě a opraveny veškeré poškozené povrchy zdiva,“ podotýká náměstkyně primátora zodpovědná za územní plánování Helena Dvořáčková s tím, že teprve pak mohou být zahájeny další etapy prací.

Celý objekt navíc bude lépe chráněn před hlukem zvenčí. „Stávající navržená konstrukce je odolnější proti hluku, zejména díky výměně oken a dveří, takže zde dojde ke zlepšení vnitřního prostředí. Navíc zde bude rozšířena travnatá plocha, jež nahradí jednu z teras, a přibude zde i nová betonová rampa pro handicapované, která se bude nacházet u vstupu do pavlače,“ konstatuje náměstkyně. Dodává, že rekonstrukce přispěje také ke kvalitnějšímu odvětrání vnitřních prostor, jelikož součástí projektu je zároveň instalace nových vzduchotechnických zařízení.

Stavba bude dodavateli předána dnes. O tom, kdo zateplení zajistí, je již rozhodnuto. „V zadávacím řízení byla jako ekonomicky nejvýhodnější vybrána pardubická Chrpa stavební společnost s.r.o. s nabídkou přes 15 milionů korun s DPH. Část nákladů však zafinancujeme prostřednictvím dotace z Operačního programu Životní prostředí, která pokryje 36,4 procent z projektové ceny, tedy přibližně 5 milionů korun,“ popisuje financování projektu náměstek primátora zodpovědný za dotace, rozvoj a strategii Jan Řehounek.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

11:33 Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

Ve Vsetíně se dnes uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční …